Как да разпознаем фалшивите часовници(реплики) ?

1
147
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Много от нас обичат да ловуват изгодни оферти и се опитват да намерят ценни подаръци на ниски цени. За съжаление, в един момент някои от нас могат да попаднат на измама и да им бъдат продадени фалшиви стоки. Ето няколко начина да разпознаете фалшив часовник:

Продавач – Най-често часовниците реплики се продават от некоректни търговци, които ползват крадени изображения в обявата, нямат фирми и не предлагат възможност за връщане и замяна. Затова е препоръчително да пазарувате само то доказани търговци на маркови часовници като Timebox.bg, които имат дългогодишна история и добри отзиви от клиенти.

Производствени грешки, скрити от погледа – Истинските часовници са качествено изработени и внимателно проектирани. Дизайнерът е предвидил всяка движеща се част да работи перфектно в синхрон с другите. Какво се случва, когато часовник се фалшифицира – той губи същността и магията си. Когато часовникът е фалшив, нивото на изработка пада драстично, така че със сигурност ще има някои забележими грешки.

Шрифт – Повечето часовници реплики не успяват да направят шрифта правилен, така че е възможно получите някои шрифтове, които изглеждат леко размазани в сравнение с оригиналните часовници.

Правопис – Внимателно погледнете всяка дума на часовника; циферблата, отстрани, кутията и опаковката. Ако някоя от думите е грешно написана, часовникът е фалшив. „Слушай, приятелю, исках часовник Emporio Armani, а не Emporo Amani! Исках Diesel, а не Dizel! „

Качество – Качеството е от висок приоритет за всеки производител на часовници. Така че, ако часовникът има драскотини, грешно написани думи или отлепена боя, това е силен индикатор, че часовникът е фалшив. Също така, маркирането на висококачествен дизайнерски часовник не трябва да бъде, тъй като часовникът е изграден с безупречно изработени движещи се части

Направете проучване

Интернет е информационната супермагистрала и всичко, което искате да знаете за каквото и да било, е в интернет. Ако търсите отговори дали часовникът ви е фалшив или не, интернет го има. Просто започнете да разглеждате онлайн търгове (напр. EBay) и да видите дали можете да получите информация за часовника. Такива сайтове имат посочени цени и изображения на часовника. По същия начин направете проучване на марката и се запознайте с техните часовници: подробности за каишката, механизма, закопчалка и общи търговски принципи на марката.

Печати – Когато преценявате дали часовникът е фалшив или не, трябва внимателно да анализирате печата, за да се запознаете къде обикновено се намира печатът; закопчалка, циферблат или заден капак.

Верижка – Ако звената на верижката не се движат гладко или липсват печати на закопчалката, вероятно е фалшив. Също така дизайнерските часовници имат много строги стандарти за качество, така че верижката ще изглежда полирана, ще се чувства тежка и ще се движи плавно, а не като верига на колело.

Стъкло – фалшивите часовници обикновено се правят с евтини стъкла, докато истинските часовници използват минерал-кристал и сапфир-кристал. Когато се погледнат под ъгъл, ако стъклото има зелен оттенък, то е направено от евтин кварц и е по-вероятно да бъде фалшив. Ако е истински, ще има виолетов оттенък; това показва, че стъклото е сапфир.

 

Решение:

Купете нов часовник – За да избегнете риска от получаване на фалшив часовник, купуването на нов е най-добрият вариант. Да, това е по-скъпият вариант, но все пак е по-добрият вариант. Часовникът ще се доставя с оригиналната кутия, сериен номер и документи; всички неща, от които се нуждаете, за да сте сигурни, че часовникът е истински.
Посетете майстор часовникар – оценителят е сертифицирано лице, което удостоверява стойността на даден обект / свойство. Ако посетите оценител, те ще могат да ви кажат дали часовникът е истински и защо. Освен това те ще могат да ви кажат дали сключвате добра сделка или не.