Изберете подходящите дръжки за Вашите интериорни врати – 5bg.top – Безплатни обяви – продавалника

1
129
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Дръжката на интериорната врата е малък елемент, но с много голямо значение. Обкова играе важна роля за плътното затваряне и в същото време придава чар на вратата. За да може да изпълнява функциите си правилно, трябва да знаете как да изберете дръжки за интериорни врати.

Натоварване на продукта

Ако вратата се отваря непрекъснато, е хубаво да се наблегне на обков, устойчив на износване. Това качество е присъщо на висококачествени продукти, изработени от метал или комбинация от материали, направени в съответствие със стандартите.

Материал на вратата

Фитингите трябва да са в хармония с материала на крилото, а не да го претоварват. Вратата от масивно дърво може да бъде оборудвана с твърд метален продукт със здрави панти. Лека врата с пчелна пита не трябва да се претоварва с масивна дръжка; за нея е подходящ лек механизъм.

 

Изборът на цвят за обков на вратите също трябва да се съчетава със стила на стаята. Модерните стилове изискват студени тонове, докато класическият, селски интериор обича топлите, уютни цветове.

Необходимостта от изолация на стаята

Ако има нужда да се изолира стаята от общия достъп, тогава се изисква дръжка със заключващ механизъм. Подходящо е в банята, в кабинета, в спалнята. Стационарна дръжка без ключалка с опростен дизайн може да се монтира на интериорната врата, водеща към общите стаи (хол, кухня) или до детската стая.

Вътрешен микроклимат

Не забравяйте да вземете предвид нивото на влажност в помещението, в което е инсталирана дръжката. Ако помещението е влажно, материалът на дръжката трябва да е устойчив на корозия.

Най-евтиният, но не и най-надеждният вариант са пластмасовите дръжки. Те могат да бъдат разнообразни по цвят, текстура, дори имитират метални изделия. След първата година пластмасовата дръжка ще изгуби първоначалния си вид. Малко по-здрави – алуминиеви обкови за врати. Те струват малко повече и ще издържат една година или малко повече на леки врати.

 

Ако търсите евтин вариант, но с повишена издръжливост, изберете ръкохватки от неръждаема стомана. По тях е трудно да се оставят дори драскотини, а устойчивостта на корозия ги прави устойчиви при най-агресивни условия. Единственият минус е грозният дизайн, без излишни украшения, което не може да се каже за месинговите дръжки. Този луксозен артикул ще украси адекватно дори ексклузивни европейски интериорни врати.