Notepad++ текстов кодов редактор

1
110
Добави коментар

Notepad ++ – Мощен, безплатен редактор на кодове, пълен с функции

Notepad ++ е безплатен редактор с отворен код. Можете да го изтеглите от официалния уебсайт както като 32-битова, така и като 64-битова версия. Тъй като е написан на C ++, инсталационният файл е голям само около 3 MB.

Notepad ++ има много активна общност зад себе си и по този начин се предлага на множество езици. Веднъж на вашия твърд диск, редакторът заема само около 4MB. Въпреки това, той с доста тежък “юмрук”, въпреки скромния си размер, както ще видите по-долу.

Това, което изскача веднага, е дългата линия от бутони за действие в горната част. Тук ще намерите много стандартни операции като създаване на нов документ, затваряне на всички прозорци, копиране и поставяне, отмяна / повторение, увеличаване / намаляване и др. Докато други редактори на кодове стрелят за минимализъм, Notepad ++ предлага възможно най-много функционалности на един екран. Както ще видите в останалата част на статията, това е продължаваща тема.

източник elegant themes – Notepad++ текстов кодов редактор kaldata софтуер download bg

Добавянето на папки на проекти става чрез File> Open Folder as Workspace. След това можете да отворите файлове, съдържащи се в папката, с двукратно щракване, за да започнете да ги редактирате. Те автоматично ще се отворят в нови раздели. Засега няма нищо ново, така че нека се потопим малко по-дълбоко.

С отворен код и безплатно Подобно на други редактори на код в нашия списък, Notepad ++ е проект с отворен код. Потребителите могат да допринесат по много различни начини:

Изпращайте отчети за грешки и заявки за функции Предайте корекции на грешки и корекции Онлайн поддръжка Преведете редактора Споделяйте плъгини, теми, файлове с автоматично довършване Купувайте стоки (включително от официалния Notepad ++ магазин) В резултат на това редакторът също е напълно безплатен. Добра новина за всеки, който работи с бюджет. Освен това, докато програмата е създадена за Windows (където замества стандартния Notepad), тя работи и под Linux, Unix и може да бъде пренесена и на MacOS X.

Солидни стандартни функции Notepad ++ е изпълнен със стандартни функции. На първо място, той поддържа повече от 50 езика за програмиране, скриптове и маркиране и включва подчертаване на синтаксис и сгъване на код. Потребителите дори могат да определят свои собствени, първи сред редакторите на кодове, които сме виждали.

Заедно с автоматично попълване на думи, функции и функционални параметри, както и автоматично отстъпване и подчертаване на скоби Notepad ++ прави всичко възможно, за да направи кодирането по-бързо и лесно.

След това има функция за търсене и замяна с много различни опции и възможност за търсене в няколко документа. Включени са и линейни операции като разделяне, присъединяване, сортиране и преместване.

И накрая, Notepad ++ е изключително преносим и работи от USB памет. Пълна информация в мястото ИЗТОЧНИК на части от текста за Notepad plus plus <- Втори източник <-

Разгледайте всичките ни предложения за безплатни програми / безплатен софтуер за Wnidows, Android и други OS ( операционни системи ). Подбрали сме за вас, най-търсените, полезни и качествени програми, всичко на едно място. Лесно и бързо сваляне на програмките, директен линк към източника, за да не изпускате никога най-новата версия на Вашия любим софтуер.