Oще ползи от това да участваш в Хакатона за медийна грамотност, организиран от Асоциация за развитие на София и ДЗЗД Обучение

1
166
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Освен възможността отбора ви да спечели награден фонд в размер от 9000 евро, да реализира кампания и да помогне на повече хора да станат информационно и медийно грамотни, всеки от вас ще получи и друга възможност, която не е за изпускане. Чрез записването си за участие в Хакатона, вие ще станете част от менторска програма с добре познати експерти по темата. А какво по-важно и полезно от това да придобиеш нови знания и умения?

След официалното откриване на Хакатона на 28 януари от небезизвестния в Холивуд български актьор Димитър Маринов и потапянето в темата за медийната грамотност и нейната значимост, следват цели 4 дни, в които отборите ще почерпят опит от практици в различни сфери. Отборите могат да приложат на практика наученото по време на самостоятелната си работа за Хакатона, и навсякъде в ежедневието след приключването му.

На 29ти януари ще разберете как да създавате креативни кампании – ще се запознаете с вече осъществени успешни кампании, ще разберете как най-ефективно да селектирате желаната целевата група за вашата кампанията, както и откъде да почерпите подходящите ресурси. Обучител за тази съществена част от менторската програма ще е Ана Алексиева, програмен директор нa Fine Acts.

На 30ти януари ще преговорите или надградите знанията си за това как да не се удавите в океана от информация, в който плуваме ежедневно. За достоверността на информацията, начините за проверка на фактите и безпогрешното разпознаване на фалшивите новини и пропагандата ще научите от първо лице от Надя Обретенова, дългогодишен журналист в БНТ.

В същия ден ще развиете умения за убедителност и представяне на проект в онлайн среда. Всеизвестен факт е, че презентационните умения са ключови за всяко състезание – развийте ги и ги прилагайте не само по време на финалния кръг на Хакатона, а и занапред. Неминуемо ще са ви от полза. Явор Гочев, програмен директор на Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ ще ви посъветва как да спечелите сърцата на всяко жури.

Интернет мрежата безспорно ни дава много възможности, но и крие много опасности. На 31ви януари Георги Апостолов, координатор на платформата SafeNet ще ви представи тези опасности и ще ви покаже как ефективно да се справяте с тях.

Създаването на кампания за медийна грамотност е една от многото социални каузи, които не могат да бъдат създадени без помощта на технологиите. На 1ви февруари Натанаил Стефанов, зам.-председател на УС на София Тех, ще ви покаже как да направите така, че технологиите да работят изцяло във ваша полза по време на осъществяването на тази и други социални каузи.

По време на самостоятелната работа от вас се изисква само да дадете воля на въображението си и да приложите наученото на практика. А на 2ри февруари, когато ще се състои големият финал, представете отбора и проекта си във възможно най-добрата светлина! Усилията ви ще бъдат възнаградени!

С цел най-достоверна оценка на представените проекти, те ще бъдат оценени от жури в състав идентичен на обучителите от менторската програма.

Ако все още не сте се регистрирали за участие, можете да го направите тук до 25.01.2020 г.

Желаем ви успех!

Хакатонът се организира в рамките на проект „Включващи общности чрез образование за медийна грамотност и критично мислене“ (ИН-ЕДУ), съфинансиран от програма „Еразъм+“ на ЕС.