Почистващата сила на солените купи: Премахване на отрицателната енергия от дома

1
114
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Има причина плажът да се чувства толкова енергийно чист и освежаващ. В продължение на хилядолетия по целия свят солта се смята за защитно и почистващо средство , както физически, така и метафизично. Купа за сол в дома ви може да абсорбира вода, да отделя йони и да убива бактерии. Някои хора обичат да купуват изискани солени лампи за тази цел, но обикновена купа, пълна със сол, също може да свърши работа. Откакто гледах шоуто на Netflix Сол, мазнини, киселини, топлина , бях очарован от солта.

Вече знаех, че солта идва от различни места по света. Никога обаче не съм мечтал, че кристалите могат да бъдат толкова различни или че свойствата са толкова уникални.

Напоследък съм разработил концепцията за солени купи и имам система, която работи за мен и дома ми.

1. Изберете купа

Изберете купа, която да използвате за вашата сол. Можете да изберете нещо обикновено или изискано – каквото предпочитате. Обичам да използвам купа за черна супа за черно-бял контраст. Можете да използвате по-малка купа, ако искате да заемете по-малко място.Ако ще оставите купата за повече от няколко дни, препоръчвам да използвате непореста купа (т.е. не дърво). Ако обаче сте добре със солта, проникваща в порестия материал и евентуално разрушаваща каквото и да е защитно покритие, можете да използвате каквото пожелаете.

2. Изберете сол

Можете да използвате каквато и сол да имате в шкафа си, но установих, че промишлено преработената сол не се чувства достатъчно „естествена“ за мен. Чувства се механично и донякъде безжизнено. Обичам да използвам естествена морска сол, изпарена от слънцето, за моите купички за сол. Ако ви харесва, можете да си купите малко морска сол, розова хималайска морска сол,  диамантена кристална сол, японска сол с големи люспи или друг вид. Ако не искате да слагате  цяла купа от такъв вид сол, смесете изисканата сол с добра стара обикновена морска сол.

3. Добавете билки и масла, ако желаете

Ето къде можете да проявите креативност. Отворете шкафовете си и разгледайте за подправки и кутии за чай. Можете да добавите каквото и да е към солта. Това ще добави още един аспект на почистване на ястието. Обичам да добавям плодове от хвойна към моята купа със сол, тъй като хвойната е защитна билка. Аз също добави карамфил и пипер , тъй като те също са защитни и се знае, че веднъж завинаги да спрат негативната енергия.

Също така обичам да добавям няколко капки етерични масла, като смес от чаено дърво, лавандула или ванилия Някои хора обичат да добавят чесън, розмарин, рута, дафинови листа и много други защитни билки . Известно е, че други култури режат лимони или лайм и ги влагат в солта. Плодовете хвойна са защитна магическа билка- растение от езическите вещици !Плодове от хвойна, нещо, което бихте могли да замените ако нямате в наличност.

4. Изложете своите намерения

Обичам да смесвам всичко заедно с пръсти и да говоря намерението си на глас. Казвам нещо като: „Нека тази сол изчисти енергията на дома ми и да ме предпази от негативизъм.“ Ако можете да преминете в променено състояние в този момент, направете го. Почувствайте се по-прочистени и съобразете енергията си с целта на купата със сол.

5. Определете го

Поставете красивата си купа със сол някъде в дома си. Някои хора обичат да го поставят близо до огнището или в кухнята. Други хора обичат да го поставят близо до вратата, която се използва най-често. Обърнете внимание на купата със сол. Когато минавате покрай нея, използвайте я като средство за почистване на вашата енергия. Можете да се опитате да вкарате отрицателната енергия в купата със сол или да докоснете солта с ръце, за да заземите всяка грешна енергия.

Други хора обичат да поставят купички със сол в ъглите на стаята. Това може да създаде много вълшебно усещане за пространство!

Ако искате да изпробвате това, но не искате да се ангажирате с четири купички със сол, поръсете сол от основната си купа в ъглите на стаята си. Можете също така да поръсите със сол върху первазите на прозореца, стига домашен любимец да не скочи там нагоре и докато первазите на прозореца не са метални, което е податливо на ръжда в солени условия.

Можете също така да поръсите малко от солта си върху килима и да го оставите да попие за около час, преди да го почистите с прахосмукачка.

Наистина променя енергията на стаята!

Солта  абсорбира негативизмът и  отрицателната енергия във вашия дом !

Няколко неща, които трябва да имате предвид:

Не яжте тази сол !Зареждате я с поглъщане на негативизъм, така че не искате да я консумирате.
Не оставяйте това на място, където вашите домашни любимци ще влязат в контакт с него.
Когато енергията на купата вече е изпълнила задачата си, е време да се отървете от нея.
Можете или да я изхвърлите в кошчето, или да я хвърлите навън някъде, където искате да предотвратите поникването на растения (като пукнатините между бетона).

Има много други начини за магическо пречистване на енергията на вашия дом и вещи. Ако забележите, че енергията на дома ви се е променила към по-добро, след като сте извадили купа със сол, препоръчвам ви да го правите винаги,когато усетите ,че късметът ви е напуснал.

Ако тази статия ви е харесала, разгледайте другите  статии за магия .

 Мистериозният случай на връзката между Лейди Гага и Игрите на Глада

Какво готвят глобалистите? Световен концлагер,трансхуманизъм и Нов Робовладелски Строй

Саракт ,Меритокрация и Колобърската Жреческа Система- Емил Трънкаров

Защо преди да Умрат Хората сънуват едни и същи сънища?

Тайната на Японският Зелен Чай

Портрет по Снимка за Подарък