Рецепта за Торта „Три шоколада“

1
296
Добави коментар
Mandja.com
Mandja.com

Рецепти, Готварски рецепти, кулинария, готварство.
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ПРИ НАС в Кулинарна социална мрежа Mandja.com Поканете Приятелите си също да се регистрират, за да сме си полезни, да си споделяме рецепти и да се забавляваме – готвейки ❤️

УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ.

ПОВЕЧЕ ТУК

НАГРАДА ЗА НАЙ-АКТИВЕН ПОТРЕБИТЕЛ!На този, който е най-деен по време на конкурса. Потребителят с най-много коментари, харесвания и споделяния на конкурсните рецепти ще получи награда за своя принос! Наградата – грамота от Mandja.com и специално подбран комплект ВИНА от ТОП Сомелиер Михаил Марковски.

Рецепта за Торта „Три шоколада“. Рецепта участваща в кулинарен конкурс „Месец на влюбените“. Рецепта за десерт – Торта „Три шоколада“.

Необходими продукти:

1 литър животинска сметана0,5 л. прясно мляко30гр.желатинпо 200 гр.бял, млечен и тъмен шоколад210гр. захар

 

Приготвяне или как се готви десертът:

Смесват се сметаната и млякото, прибавя се захарта и сместа се загрява почти до завиране. Разделя се на три равни части и във всяка една се слага по 10гр. желатин, предварително накиснат в малко вода.Във всяка една част се слагат различните шоколади, предварително наситнени, за да се разтопят. Разбъркват се добре до хомогенност. В охладена форма за кекс се излива бялата смес и се слага в хладилник да стегне.След това върху стегналата вече смес се излива сместа с млечния шоколад и отново се слага в хладилник да стегне.Най-накрая върху нея се излива и тъмната смес и отново стяга в хладилник, но вече за около 12ч.След като всичко е стегнало добре, си приготвяме съд с гореща вода, в който да може да влезе кексовата форма. Приготвяме си и съд, в който ще обърнем парфето. Слагаме формата в съда с горещата вода за няколко секунди и вадим, разклащаме леко и, ако парфето не се отлепи, повтаряме процедурата. Ако се отлепи, захлупваме формата със съда за обръщане и с едно бързо, но внимателно движение обръщаме формата с дъното нагоре, като придържаме стабилно. По този начин парфето се изсипва в съда за поднасяне.Махаме кексовата форма и слагаме парфето за няколко минути в хладилник, за да стегне външния слой, който леко се е разтопил от горещата вода.Украсата е по желание.

 

Рецепта предоставена от Лидия Халова.

 

рецепти, рецепти за готвене, готварски рецепти, рецепти за супи, рецепти за предястия, рецепти за основни, рецепти за десерти, рецепти за месо, рецепти за риба, рецепти за безмесни ястия, веган рецепти, вегетариански рецепти, рецепти за торти, рецепти за пилешко, рецепти за агнешко, рецепти за говеждо, рецепти за свинско, рецепти за птиче, рецепти за птици