Основни стъпки при избор на нов акумулатор за кола

1
152
Добави коментар
clashbade
clashbade

независимо от това, че акумулатора се приема като един от не толкова сложните компоненти от автомобилната система то неговата роля е изключително важна за осигуряване на захранване с електроенергия на всеки авто компонент. Когато се купува акумулатор за кола има няколко съществени момента, които са водещи за това да не се допуснат фрапантни грешки и колата да не може да запали дори при нова батерия. Това се случва често сутрин в студените дни, но ако сте инвестирали в правилния акумулатор за кола със сигурност ще избегнете подобни неволи.

Кога се купува нов акумулатор

Обичайния отговор, който дават водачите е свързан именно с тоталния крах на акумулатора. Ако няколко поредни студени сутрини изпитвате сериозна трудност със запалването на колата то това е явен знак, че имате нужда от нов акумулатор. Със сигурност и експлоатацията от над 4 години също е показателна за настъпването на този момент и точно поради това е правилно да се заемете с търсенето на нови акумулатори за коли, които да са съобразени с особеностите на возилото ви.

Не отлагайте смяната на автомобилната батерия с нова, защото рискувате да останете буквално на пътя в случай, че сте тръгнали на дълъг път. Следете симптоматиката на колата си:

Трудно запалване при ниски температури;Загуба на ток по време на движение;Невъзможност дори да отключите колата с дистанционното.
Кои са основните показатели за добър акумулатор за кола

Сред основните изисквания, които са характерни при покупката на акумулатор за кола е неговия капацитет. За да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо важно направете справка с изискванията на превозното средство по отношение на акумулатора. Сред главните акценти, които ще ви направят впечатление са:

Капацитета или какво количество електрическо съхранява акумулатора се измерва в  Ah (ампер / час). Обикновено вариантите, които се предлагат на пазара са от 30 до 100  Ah и в зависимост от мощността на колата се избира такъв, който да може да осигури нужния ѝ ток;

Тук има доста за четене и виртуалното пространство може да ви информира за детайлни подробности по отношение на това дали да бъде AGM, гелов, алкален, NiCad или друг;

Не подценявайте ролята на търговеца, от който купувате акумулатора за вашата кола. Винаги изисквайте гаранция за качество и дата на производство. Има некоректни търговци, които могат наистина да ви подведат с продажба на евтин акумулатор, с не особено приемливи показатели.