Евтини акумулатори – особености и специфики

1
136
Добави коментар
clashbade
clashbade

Дори да карате най-евтината кола, която скоро ще отпразнува своя двадесети юбилей то при покупката на нов акумулатор е необходима да се вземат под внимание някои интересни факти. Ясно е, че няма да изхарчите 300-400 лева за автомобилна батерия, но дори  и най-евтиния подлежи на детайлен анализ, който да гарантира ефективност и качество. А това, че пазара има различни ценови категории си има своите аргументи, защото от модела, марката и мощността на колата реално зависи и и избора на възможно най-достъпен като цена и евтин акумулатор. Следва да се акцентираме на основните показатели, които също са пряко обвързани с офертите, които ще откриете в търговската мрежа.

Размер на акумулатора

Той има съществен принос за това да бъде позициониран на точното, предназначено за целта място. Всеки автомобил си има ниша(кутия), в която се поставя акумулатора. Характерно за разновидностите е това, че в зависимост от марката  и модела на превозното средство габаритните размери на акумулаторите са различни. Ако не желаете да правите груби грешки и да поръчате евтин акумулатор на сляпо то вижте какви са изискваният на производителя на колата ви по отношение на размера на батерията. Във всяка сервизна книжка, придружаваща превозното средство има специална глава, която е предназначена за информиране на водача по отношение на покупката и смяната на акумулатора.

Правилото, че по-големите като размер акумулатори са по-скъпи тук не важи, защото реално пазара предлагат по-големи като габарити акумулатори, които са предназначени за тежкотоварни автомобили, но пък са в пъти по-евтини от тези за луксозните автомобили, например.

Спецификация и параметри

Това са детайлите, които действително имат специфично отношение към това да определят дали цената на един или друг акумулатор е евтина. Ето основните аспекти, които формулират стойността на батерията:

Капацитет

Каква налична енергия може да осигури акумулатора. От от 35 до100 Ah са моделите, които се предлагат на пазара, а както и предполагате по-евтини са тези с минимален капацитет;

Няма да спорим, че доказаните марки акумулатори се предлагат на по-високи цени. Рейтинг, имидж – наречете го както искате, но това е факт. По-евтини са по-малко известни и популярни брандове, които по някои показатели дори превъзхождат известните производители на акумулатори;

Евтините са с едногодишна гаранция, поносимите като цена се предлагат с гаранция от две години. Има и такива, които са по-дълъг гаранционен период, но там и офертите са по-стресиращи.

Препоръките, които можем да ви дадем са свързани с това, че когато търсите евтин акумулатор е добре първо да се консултирате с познавач, който е наясно с тенденцията на пазара както  кои акумулатори си струват  и кои не.