Днес, 3 февруари, е рождения ден на Амал Клуни.

1
143
Добави коментар
zatebbg
zatebbg

Родена е на 3 февруари 1978 г. в Ливан в интелигентно и заможно семейство: баща й Рамзи Аламудин преподава в университета и основава туристическа компания. Майка й Бария Аламудин е известен журналист и работи като редактор в Al-Hayat и основател на ICE PR.

 Работи в Международния съд на ООН в Хага катосъветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан.

Говори се, че в началото тя е против връзката на дъщеря й с холивудска звезда, защото Амал може да има много по-вископоставен съпруг, но Джордж Клуни много бързо я обезоръжава с чар и отношение.

Амал и Джордж се запознават в Италия през 2013 г. и започват да излизат заедно още същата година. „Помислих си, че е много красива и очевидно забавна и умна“, казва Клуни за впечатлението от първата си среща с нея. През февруари четири години по-късно, Амал обявява, че двамата очакват близнаци и заедно се превръщат в символ на модерните аристократични двойки, които нямат аристократичен произход.

През 2020 година Амал Клуни се отказва от длъжността си на специален представител на Обединеното кралство по въпроса със свободата на словото, тъй като е ужасена от намерението на правителството да „наруши международния закон във връзка с Брекзит“.

Снимки Интернет