Законите на официалната рокля-бюстие

1
126
Добави коментар
pepimili
pepimili

Модата е като архитектурата – въпрос на пропорции. Тази крилата мисъл на Коко Шанел важи в пълна сила за прелъстителната, дръзка и секси рокля-бюстие. Тя е безкрайно женствена, но далеч не отива на всяка жена. Бюстието ставя на показ раменете и зоната на деколтето, което определено може да се окаже опасно за някои фигури. От пропорциите на тялото зависи дали официалната рокля-бюстие е добра идея и кой е най-подходящият модел.

Широки рамене

Проблемът с тях е, че фигурата изглежда почти като мъжка. За да избегнете това, заложете на модел с подчертана женственост и крехкост. Такава е меко падащата макси рокля – ефирна, изключително лека. В този случай дори не е нужно да подчертавате талията, която може да контрастира доста несполучливо с изразителната линия на раменете. Важен момент е, че не бива да носите рокля с флорален принт – отново акцент върху по-развитата горна част от тялото.

Пищни форми

Ако имате женствена фигура като идеала за красота от средата на миналия век, най-логично е да се насочите към ретро тематиката. Обърнете гръб на прилепналите материи за сметка на просторните памучни рокли. Моделът трябва да бъде достатъчно обемен, като за замаскиране на широките бедра може да използвате волани или флорални принтове.

Висок ръст

За стройните дами с „манекенски“ ръст най-актуален и подходящ е хипи стилът. Роклята-бюстие, вдъхновена от бохемския шик на 60-те години може да бъде както дълга, така и ултракъса, в зависимост от особеностите на фигурата.

Тънка талия

Ако природата ви е наградила с талия на оса, си заслужава да я подчертаете с помощта на вталена рокля-бюстие плюс оригинален колан или широк пояс. В случай, че проблем са широките бедра, долната част на дрехата може да бъде тип лале.

Малък бюст

Голяма заблуда е, че роклята-бюстие отива само на „надарени“ дами, защото моделите са толкова различни, колкото и размерите на бюста. Ако обожавате роклички, но не искате да привличате погледите към миниатюрната гръд – изберете модел с дантелена декорация в областта на деколтето, която зрително увеличава бюста.

Роклята-бюстие повелява да бъдете женствени и безкрайно привлекателни!