Цени за SEO оптимизация

14
345
Добави коментар
obiavite
obiavite

SEO цени и ценообразуване (Цени за СЕО оптимизация)

Цени и ценообразуване за СЕО оптимизация – важни разяснения, както за клиенти на VISEO, така и за хора, които за първи път им предстои да наемат СЕО агенция, или СЕО експерти.

Един от първите и често срещани въпроси, от страна на клиенти, когато получим запитване е: „Колко ще ми струва SEO оптимизацията, която искам да поръчам за моя бизнес?“

Въпросът е съвсем резонен и на място, тъй като няма предприемач или CEO, който да не цени всяка сума, инвестирана в даден сектор, от което следва, че всеки управител на бизнес иска да има ясен и точен разчет.

Тук идва и сложността при отчитането на СЕО услугите, тъй като всяка SEO компания си работи със свои способи и методи, инвестирала е и продължава да инвестира огромни суми, както за човешки ресурси, така и за приложения,  което прави много трудно определянето на цена за SEO.

Можем да кажем, че най-лесно може да се определи цена за SEO, когато определите бюджет. В предишни статии сме писали и давали разяснения как да бюджетирате, да планирате бюджет за сектор Дигитален маркетинг, както и сме предлагали формули, по които да се ръководите.

В тази статия ще представим реални цени, както и ще споделим типовете SEO  услуги, които можете да поръчате.

Съвсем естественият и нормален отговор на въпросът, който дискутирахме по-горе е: Цената зависи от това, което желаете от дигиталната агенция. Естестено, всяка компания предлага пакети, в които детайлно са изредени дейности, които биха се извършили за Вашият сайт, но те са само за ориентир. Цената за оптимизация на даден сайт е строго индивидуално нещо, тъй като няма, или почти няма два еднакви сайта.

Кое е най-доброто SEO решение за Вашият сайт?

Най-доброто решение, поне според нас, е да търсите СЕО обслужване на месечна база, т.е. месечно SEO.

Плюсовете на подобни услуги са, както в цената, която можте да определите Вие, така и в продължителната съвместна работа, тъй като добре знаете, че SEO оптимизация е комплекс от задачи, които дават резултат след поне шест месеца.

Тук е мястото да препопръчаме и срок за робота, който трябва да е МИНИМУМ ШЕСТ МЕСЕЦА, а максимум – без да спираде години наред.

Месечен СЕО абонамент

Месечен абонамент – днес, както у нас, така и по цял свят дигиталните агенции предлагат този метод и смело можем да кажем, ч той е най-популярен. Црез SEO цена и модел за плащане клиентите биват удовлетворени и спокойни, че няма да бъдат излъгани, а ще се работи по сайтът им, а агенциите биват мотивирани да приложат знания, умения и ресурси, в името на клиента.  При месечното СЕО обслужване, клиентът е важно да представи списък с ключови думи, по които желае да бъде по-напред в Google, а СЕО експертите да дадат процент на търсене за тях и да насочат енергията към тези, които биха дали най-добра ефективност, т.е. най-добър органичен трафик и потенциални клиенти.

Важно уточнение. Както по-горе споменахме, ако фирмата за СЕО не е доказана, то е добре да се застраховате, като сключите договор. Друго важно нещо е, ако бюджетът ви е малък, да не очаквате чудеса, а да се въоръжите с търпение.

 

Цена за фиксирани услуги

Някои управители на компании предпочитат този метод, тъй като от опит знаят, че когато заплатят за нещо, което предварително е договорено, ще получат сътветната услуга. Също така си дават сметка, че евтиното излиза скъпо, следователно са готови да инвестират по-високи суми.

Подобна услуга може да бъде: Закупуване на пакети за лник билдинг, които могат да се заплатят еднократно, или пък SEO одит на сайт, който също се заплаща еднократно.

При нас, в W-SEO.com услугата SEO одит струва в порядъка от 800 лв. до 4999 лв. в зависимост от големината на сайта, от типа сайт, и от няколко други фактори.

СЕО обучение

Друга фиксирана услуга е SEO обучение, което даден клиент желае да получи. Все по-голям интерес в областта на търсещите машии се наблюдава от младото поколение, и опитните експерти предлгат такава услуга, срещу заплащане. Цените са строго индивидуални в повечето компании, затова е добре да си изберете добра SEO агенция и да отправите запитване за SEO обучение.

Следващият тип SEO е като консултация. Например, ако Вие имате опит в областта на търсещите машини, но някои неща не са Ви ясни, можете да пожелаете консултация с експерт в областта на търсещите машини. Цената на час при нас, в нашата компания е 60 лв. Срещата може да бъде на живо, а мож да бъде и чрез платформите за конференция Zoom, Google Hangouts, Skype, Viber, Microsoft Teams, I meet и други.

СЕО стратегии

Изготвяне на SEO стратегия – услуга, предназначена за компания, която има екип от ИТ специалисти и хора, които се грижат за дигиталния маркетинг, но нямат представа как да се случат нещата. Цената за подобна СЕО стратегия струва между 800 и 1600 лв. в зависимост от компанията, корпоративния сайт, както и от много други фактори.

Цена за SEO препоръки при изграждане на нов сайт. Често, програмисти изпитват затруднения за това как да структурират даден сайт, за да е добре оптимизиран за търсещите машини. Също така често клиенти се отправят към нас с първоначални препоръки за даден сайт, още преди той да бъде стартиран. Именно тази услуга също е много важна, тъй като няколко малки промени, или спазвайки няколко прости правила, сайтът може бързо да се класира на по-предни позиции.

SEO съвети за онлайн магазини – тази част включва изключително много и ценни съвети за собствениците на онлайн магазини, стратегия за по-големи продажби, разяснения, препоъки, както и насоки за това как да се облекчи потребителят, за да може лесно да закупи даден продукт. Тук се включва и потребителското изживяване, правят се редица тестове и се следи потребителското поведение, докато клиенти пазаруват от Вашият сайт. На база на затрудненията се изготвят съвети и препоръки, които да се подобрят, за да може по-лесно да се приключи поръчката. Освен това се правят СЕО съвети за по-добро класиране на продукти, определят се топ продуктите от Вашият каталог и се работи с приоритет по тях.

СЕО копирайтинг

SEO копирайтинг – цени – повечето дигитални агенции, както и ние, VISEO LTD предлагаме услугата SEO копирайтинг.

Набавянето на качествено съдържание, което да е СЕО оптимизирано е ключът към успех в борбата с кокнуренцията. Когато то се съчетае с ефективен линк билдинг, както и с добре оптимизиран сайт, като структура, то можем да кажем, че конкуренцията ще бъде задмината.

Цени за СЕО статии, които компанията предлага са: 300 думи – 20 лв. (единична цена), 15 лв. (пакет от 10 статии) 400 думи – 25 лв. (единична цена), 20 лв. (пакет от 10 статии) 500 думи – 30 лв. (единична цена), 25 лв. (пакет от 10 статии) 500-1000 думи – 40 лв. Над 1000 думи – 50 лв. Цена за статии под 300 думи – 15 лв.

Повече за услугата СЕО копирайтинг можете да видите тук.

Тук е мястото да споменем, че написването на статия от наши копирайтъри става след като внимателно се запознаят с тематиката на Вашият проект и в детайли се анализират важните ключови думи за Вас.

Лесно се работи с нашият екип, с екипът на W-SEO.com и няма как да не Ви препоръчаме да поискате оферта още днес.

Относно СЕО оптимизацията, като услуга, спокойно можем да кажем, че това е най-добре възвръщащата се инвестиция в сектор Дигитален маркетинг. Ако ползвате Facebook Ads и инвестирате някаква сума за реклама в Интернет, то мигът в който бюджетът ви бъде изхарчен, осъзнавате, че сме прави. Вярно е, има остатъчна тежест, но та я минимална.

Финални думи

Ние, нашият екип от специалисти, когато оставим следа в Интернет, тя бива запазвана дълготрайно. Можем да представим на наши клиенти уникална статия с линк, която датира от преди повече от 15 години. С други думи, когато правим нещо, го правим да остане във времето. Подобна статия дава тежест на клиента ни дълги години. Именно и такава е нашата визия за Вас, ако тръсите SEO обслужване.

 

Относно цените за SEO, спокойно можем да обобщим, че ако сте със сайт, който е корпоративен, но среден тип, бюджет от 800 лв. месечно би Ви стигнал да бъдете позиционирани на по-предни позиции в Google.

Имайте предвид, че през последните години, себеуважаващите се СЕО експерти, както и SEO агенции не обещават първа позиция по почти никаква ключова дума. Ако сте прочели статията,  то тогава сте се уверили, че никъде не обещаваме първи позиции. Това, което обещаваме и гарантираме е изпреварване на конкуренцията.

 

Тематични статии:

Средна оценка

4.5 based on 15 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

СЕО оптимизация на сайт на база месечно обслужване