Apple Pay добавя Биткойн плащания чрез BitPay

1
146
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Apple Pay обяви поддръжка за Биткойн и крипто плащания, интегрирани в системата на BitPay.

Притежателите на BitPay Mastercard вече могат да добавят своите криптовалутни карти като начин на плащане в Apple Pay. Крипто компанията заяви, че Google и Samsung са следващите.

Apple навлиза в крипто плащанията

Apple обедини усилията си с Биткойн процесора за разплащания BitPay.

Наскоро доклад на RBC Capital Market установи, че Apple може значително да увеличи печалбата си, ако започне да поддържа криптовалути в портфейла си. Мултинационалната компания избра BitPay, за да стартира проекта, вместо да го направи самостоятелно.

BitPay е най-големият процесор за криптоплащане, позволяващ на купувачите и доставчиците да изпращат или получават плащания за криптовалута или фиатни плащания като алтернатива.

Партньорството ще позволи на Apple да прецени търсенето на крипто плащания сред клиентите.

Картата BitPay може да бъде финансирана с помощта на Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether и четири фиксирани към долара стабилни монети, включително USDC, GUSD, PAX и BUSD. Предплатената MasterCard карта BitPay към момента се издава само на граждани на САЩ.

Изпълнителният директор на BitPay отбеляза, че Google и Samsung Pay скоро ще добавят поддръжка за BitPay Card. Наскоро MasterCard също заяви, че ще поддържа плащания с криптовалута директно през 2021 г.

Източник