Кедрова цев – вашата индивидуална сауна

1
162
Добави коментар
zapoznaise

Ползите от процедурите за баня са известни от древни времена – всяка нация ги извършва според своите правила и традиции. Днес са популярни много видове бани: руски, римски, турски, японски, ирландски и други. Всеки предлага собствено съотношение на температура, влажност,

използване на фитоматериали и контрастни ефекти.

Трудно е да се намери човек, който никога не би взел парна баня или не харесва тази процедура, мнозина се чувстват след това, сякаш са се преродили. Тайната на едно просто изобретение е. че в среда с висока температура и влажност тялото започва да се защитава чрез повишено кръвообращение и изпотяване, бързо се изчиства от вредни вещества, активира работата на всички органи и тяхното хранене. Можем да кажем: седем неприятности – един отговор! Така че, ако искате да се разболявате по-малко (или изобщо да не се разболеете), посещавайте редовно парна баня или сауна.

Мечтата на мнозина е да имат собствена сауна. Добре е за тези, които живеят в къща – те са прикрепили баня или сауна, има запас от дърва и правят парна баня, когато пожелаят. Но какво да кажем за тези, които живеят в апартаменти?

Можете да организирате собствена парна баня в апартамент и тя не заема много място и може да бъде във всяка стая. Това чудо се нарича – кедрова бъчва. Най-компактната версия отвън прилича на обикновена цев, но има и по-големи модели. Вътре в цевта е инсталирана регулируема седалка, а в капака е разположен отвор за главата.

Първоначално кедровият варел е създаден за рехабилитация на миньори. Такова устройство е много удобно и икономично, бързо премахва токсините, нормализира работата на всички системи.

Някой може да създаде впечатлението, че кедровата цев е по-лоша версия на баня, но това е само на пръв поглед. Температурният режим в мини-сауната и подаването на пара с фитобалми се регулират лесно. Между другото. при необходимост е възможен и локален ефект върху определени части на тялото.

Значително предимство на кедровата цев е, че може да се използва дори от тези, които трудно понасят високи температури. В крайна сметка главата на човек остава навън, следователно се изключват натоварвания върху съдовете на мозъка и дихателната система – процедурата се прехвърля много по-лесно и с ползи за здравето.

Както можете да видите, кедровата цев има много предимства, това устройство бързо придоби популярност и стана широко използвано във фитнес и уелнес клубове, спа салони, санаториуми и балнеолечебни центрове.