Една нова технология – слънчеви сградни клетки в „зелена” енергия

1
138
Добави коментар
kracimira
kracimira

Новите технологии непрекъснато се обновяват и стават все по – ефективни и с времето бързо достъпни и в областта на строителството. Една от тези нови технологии използва слънцето. За нея ще Ви разкажем повече с нашите  консултанти на строителна фирма МД-90 за Вас:

    Използването на слънчева енергия, която може да бъде извлечена от специална боя, която покрива сградите на тънък филмов слой, но който може да извлича влагата във въздуха по определен начин като разделя водород и кислород и създава т.нар. „зелена енергия”, която е много по продуктивна от слънчевите панели. Тук ще се спрем малко повече на тази технология и нейната същност като химична реакция. 
 

1. Състав на т.нар. „слънчева” боя​

 – синтетичен молибденов сулфид, който е създаден за да може по-бързо да абсорбира влагата от въздуха край него и действа като полупроводник за кислородните и водородните атомни частици, като ги отделя един от друг. Водородът произведен от слънчевите лъчи и влагата във въздуха го превръща в изключително чист продукт, тъй като той изгаря във въздуха, абсорбира слънчевите лъчи  и създава този вид „слънчева” енергия. За целта е нужен само влажен въздух, който може да бъде дори морски или термален.

Този тип „слънчева” боя може да бъде използвана по съвместимост и с други варианти на слънчева енергия, като вариантите са все повече и това неминуемо ще доведе до използването на все по-чиста „зелена” енергия – нашето бъдеще в областта на технологиите. Новите сгради, които ще използват само енергия от природни ресурси, което ще доведе и до едно ново и по-добро поколение жилища.

Повече за любопитни факти и технологични решения в областта на строителството и възобновяемите природни ресурси, както и за нашите строителни услуги на сайта и блога ни на адрес – www.md90.biz