Как да стриймваме в YouTube

1
182
Добави коментар
blacksnoopy
blacksnoopy

Надали има човек с достъп до интернет, който не знае какво е YouTube. Това е най-известната платформа за видео споделяне, зад която стои интернет гиганта Google. YouTube е платформа, която се използва от множество медии, геймъри и бизнеси за споделяне на съдържание. Освен стандартното качване и споделяне на видео, YouTube предлага и стрийм в реално време. Категория, в която има сериозни конкуренти най-вече в лицето на Twitch.
YouTube Livestream

YouTube не са първата платформа, която започва да предлага видео стрийм в реално време. През 2013 започва да се предлага услугата на верифицирани потребители, които имат поне 1000 абоната. По-късно изискванията са намалени до само 100 абоната, а още по-късно вече отпада изискването за какъвто и да е брой абонати. През 2017 YouTube пускат възможност и за стрийм директно от мобилния апп за iOS и Android. В тази статия обаче ще разгледаме как можем да пуснем стрийм в YouTube от компютър.

Активиране на YouTube Live

Първата стъпка е да активирате услугата за стрийм в YouTube. Тя се нарича YouTube Live и по подразбиране не е активирана. Това е възможно да се промени разбира се. Като сте се логнали в профила си горе в дясно натиснете бутона за добавяне на съдържание. След това натиснете Стартиране на живо или Go live. Зависи на какъв език ви е акаунта – дали е на български, на английски или на друг език.

Активирането на услугата за стрийм отнема до 24 часа. Тоест важно е да сте активирали услугата преди планувания старт на първия ви стрийм.