5 вечни детски книги, които трябва да имате в домашната си колекция

1
134
Добави коментар
clashbade
clashbade

Библиотеката у дома трябва да съдържа тези вечни произведения, създадени специално за деца, които могат да бъдат прочетени на всяка възраст

Порасналите момчета и момичета, вие, които дори още не планирате да ставате родители, също трябва да притежавате тези вълшебни детски книги. Те са се превърнали в класически произведения, в извор на мъдрост и непреходно знание, в средство, което може да промени живота ви само за миг. Семействата с деца със сигурност разбират необходимостта от това да ги притежават в домашната си колекция.

Ето кои са 5-те детски книги, без които не можем да си представим съзряването на малките същества:

Приказка без край, Михаел Енде

Детството никога не бива да бъде лишено от вдъхновение и вяра в чудесата. Приказната книга на автора Михаел Енде има своята роля тук, защото залага на силата на детските мечти и възможните заплахи за помрачаване на страната на фантазиите. Въображението е животворяща сила, чийто ползи трудно могат да бъдат изброени, а с такова оръжие в ръцете си децата могат да сбъднат какво ли не.    

Ян Бибиян. Невероятните приключения на едно хлапе, Елин Пелин

Ако искате да научите как Ян Бибиян става приятел с дяволчето Фют, как попада в царството на велик магьосник и в какви приключения се въвлича, Елин Пелин ще ви предложи много повече от това. Той пише още за борбата със злото, промените в душата ни, каляването на волята, за смелостта и предприемчивостта. Ето така, докато препускате по страниците с вълнуващите истории на Ян Бибиян, вие неусетно сте получили ценни уроци за събитията от истинския живот.

Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

Книга, за която казват, че трябва да бъде прочетена на различни етапи от възрастта ни, поне три пъти в живота. Трудно бихме могли да си представим колко талант и умения са вложени в това произведение, щом може да се превърне в пътеводител от детството до осъзната средна възраст. Образът на забавния и чудноват мечтател е емблематичен – той има своя планета, свое цвете и вижда само със сърцето си.

Пипи Дългото чорапче, Астрид Линдгрен

Палавата и чаровна госпожица, която има не само ексцентричен вид, но и също толкова шокиращо поведение за околните. Момичето с огнени плитки и лунички, което владее децата със своето непокорство, смелост и непринуденост. Любопитната героиня, която живее извън границите на обществото, е готова винаги да помогне на своите приятели и е изпълнена с жажда за свобода. Тя не обича законите на големите хора, винаги е справедлива и има лична позиция по всички важни теми. 

Мечо Пух, Алън А. Милн 

Мечето, което успя да накара всички да се влюбят в него и къде явно, къде тайно да споделят картинки с посланията му в социалната мрежа. Остроумно и симпатично, то има какво да ни каже за отношенията, приятелството, ситуациите в живота. Заедно с него в приключенията са също горските обитатели Прасчо, Йори, Кенга, Ру и Тигър.  

Издателство Изток – Запад осигурява незабравими книги за вас и вашите деца.