Звукоизолацията на дома – допустими норми при монтаж

5
133
Добави коментар
kracimira
kracimira

     Шумоизолацията на жилището е важна най-вече за тези, които живеят в големи градове, в апартаменти или просто имат шумни комшии в близост.  Възможно ли е да изолираме помещенията по начин по който да не изпитваме дискомфорт от различните шумове и разновидностите му.

     Тук екипа на строителна фирма МД-90 ще Ви даде отговор на този въпрос и как да изберете Вашата шумоизолация. Шума обикновено може да проникне по въздух, между две стени, при стъпване с обувки, при изтърване на предмети, при подскачане, тичане на деца, местене на по-тежки предмети и т.н. Звукът прониква с различна честота във всички съседни помещения, освен в центъра на неговия епицентър.  Любопитен факт , който може би не знаете, че шумът между етажи или вътрешни стени се разпостранява много по бързо, отколкото по въздух, тъй като твърдите  предмети стават добър проводник и разнасят шума няколко пъти с по висока скорост.  

        Нормата, на която е допустима индексът на звукоизолация срещу шум в населените места е с допустимост от 53 dB. Тогава шума не дразни слуха на човек и това е напълно нормално като звукови вълни.  За постигане на този резултат се извършват специални замервания, с които се установяват допустимите норми на шум и каква трябва да бъде съответната шумоизолация за да отговаря на тези условия.         Примерно при свеждане на индекс под 48 дицибела,  шумът причинен от стъпки ще стане почти недоловим при Вас.  Но все пак всичко зависи от вашата чувствителност и оттам и шумоизолацията, която Ви е нужна. Човешкият слух долавя разлика от 3 дицибела от звука.

     С изграждането на добра звуко-изолация си решавате по принцип и друг проблем, какъвто е  топло-изолацията на жилището, тай като тези материали имат и двете техническа резултати.

   Повече за топло-изолации, звуко-изолации и всичко за  строителни материали, ремонти, може да намерите на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област на адрес – http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…