Как да изберете момчешки кецове от цялото многообразие на пазара

2
185
Добави коментар
epis
epis

Кецовете са любимите спортни обувки на всяко дете. Те му позволяват да бяга, да скача и да се забавлява и са доста по-удобни от официалните обувки. Поради тази причина в днешни дни децата е прието да са с кецове дори и на малко по-официални събития и места. Страхотни са и за детската градина или училище. Голямото разнообразие от предложения на пазара в наши дни изправя някои родители и деца пред труден избор. Мама и татко често нямат време да се ровят и биха искали да приключат с кецовете по-бързо, защото освен тях трябва да се купуват и якета, раници, дрехи, бельо, играчки.

Освен това обувките са една от най-оборотните вещи по време на детството. Никога не знаеш кое ще настъпи по-бързо – дали крачето на детето ще ги надрасне за отрицателно време и ще започнат да му стискат, дали ще се стъпи с тях в блажна боя, или ще се захабят от игра. Не рядко ни се случва спешно да търсим нови кецове, защото нито едни не са понастоящем във вид, подходящ за Празника на буквите, да речем.

Първоначално нещата са долу-горе ясни и прости – розови нюанси за момиченцата и сини за момченцата. Но дори и така да е, между синьото и розовото има толкова много неутрални цветове!

Първите кецове на вашето мъниче Вашето бебе може да започне да носи миниатюрни кецове още щом започне да се учи да ходи. Бебешките модели са специално разработени така, че да поддържат глезена и ходилото в правилна позиция. За какво да внимаваме при кецовете за най-малките? Когато избирате кецове за момчета между 1 и 3 г., не забравяйте, че неговите малките крачета ще имат най-вече нужда от стабилна опора през този период.

Ортопедите по принцип не препоръчват обувките втора употреба за никои крака и никоя възраст, дори когато става дума за чифт, който е принадлежал дори на родното братче на нашия мъник. Това важи дори и в случаите, когато “те са обувани само 2-3 пъти”. За това кратко време тяхната подметка вече се е оформила по крака на другото дете.

Колкото и близка да е роднинската връзка между две деца, не можем да си гарантираме, че формата на тяхното стъпало ще бъде идентична. Още повече, че натискът върху подметката се определя от цялостната стойка, която зависи от всички други части на тялото. На практика, дори за еднояйчни близнаци не се препоръчва размяна на обувките.

А те наистина се износват толкова бързо през този период! Ако имаме повече от едно малко дете вкъщи, добра идея е да си намерите магазин с обувки на достъпни цени, за да сте винаги подготвени за всяка ситуация.

Кецове за по-големи момчета С течение на времето изборът става още по-труден. Пораствайки, децата развиват суетност, колкото и при момченцата тя да не е толкова видна на пръв поглед. Освен това обувките вече предстои да се носят по два, че и по три сезона, затова трябва да са наистина здрави и качествени.

Компетентни наблюдатели сред майките и бабите са единодушни, че момченцата късат най-много чифтове обувки между между 5- и 8-годишна възраст.

В по-горната възрастова група – тази на тинейджърите, се наблюдава фиксация върху определени брандове, които се титулуват като “модерни” сред връстниците. Педагозите смятат, че ако приемем детето като част от процеса, то ще се чувства по-ангажирано с комплексния метод за подбор при покупка, който естествено включва и финансовия аспект на сделката. Хубаво е заедно да проучите различни варианти. Нищо чудно да намерите някоя по-икономична опция, която по нищо не отстъпва на първоначалния избор.

На уебсайта на Kidso.bg ще намерите богато многообразие от кецове и всичко друго, необходимо на децата. Възползвайте се от опциите за ускорена навигация, за да намерите бързо точно това, което търсите.