МОДЕРНИ ИДЕИ ЗА ДИЗАЙН НА БАНЯ

1
651
Добави коментар
zapoznaise

Собствениците на баня от всякакъв размер се стремят да я проектират красиво и модерно. Собствениците на големи апартаменти имат по-голям шанс да направят това. Това обаче не означава, че всичко е загубено за малките бани. Ще предложим няколко модерни идеи

за дизайн на баня, които ще подхождат на всички.

Съдържание:

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОСТРАНСТВОТО

Независимо от размера на използваемата площ, съвременните изисквания към дизайна диктуват практическата му оптимизация. На помощ ще дойде строга геометрия, която е модерна днес не само в подреждането на предмети, но и в дизайна им. За да създадете повече свободно пространство, дори и само визуално, ще ви помогне:

ВиК инсталации и мебели с намалени размери.
Цветове и материали, които създават стерилна среда.
Липсата на ненужни части, които нямат функционално предназначение.

 

СЪВЕТИ ЗА МАЛКИ БАНИ

Отказ на банята в полза на душа. Можете сами да създадете такава зона или да закупите душ кабина . Във всеки случай ще отнеме по-малко място от вана.
Използване на пространството над вратата. То е идеално за позициониране на рафтове за съхранение или стенен шкаф с ниска височина.
Смяна на стандартен кош за пране с шкаф за мивка със специално отделение. Това решава още два проблема – пространството под мивката става полезно, а интериорът на банята придобива още една модерна характеристика.

ЦВЕТОВА СХЕМА

Основната идея на модерния дизайн на банята – ефектът на стерилност при избора на цветови решения говори сам за себе си. На помощ ще дойдат нюанси на бяло и сиво. Те ще създадат дискретен интериор в духа на времето. Подходящ за малки и големи пространства. Ярките петна – зелени или жълти – няма да нарушат хармонията. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че тъмните акценти ще работят визуално за намаляване на пространството, което не винаги е приемливо. Ако наистина искате да използвате този вид сенки, това може да се направи във финала на пода, цвета на водопровода или мебелите.

 

ДЕКОРАТИВНИ МАТЕРИАЛИ

Дълго време всеки е познат и доказан материал, който перфектно се е доказал в баните – керамичните плочки – все още се търсят. Хоризонтално ориентираните плочки ще помогнат за разширяване на пространството. И не само големи. Имитацията на тухлена зидария е модерна опция за довършителни работи за днес.  

От съвременните материали, чието използване ни е продиктувано от модерния еко-стил, можем да назовем водоустойчиви бои и тапети. Те ще доближат дизайна до имитация на дървени или каменни покрития, не само визуално, но и текстурирани.

 

ИНТЕРЕСНИ АКЦЕНТИ

Стремежът към минимализъм и лаконичност не изключва създаването на поразителен елемент в дизайна. Това ще добави живот и настроение към стерилното пространство. Подходящ за това:

Имитация на жива зеленина в саксии и вази.
Ярки текстилни аксесоари.
Подгряваща подложка за кърпи с необичаен цвят.
Надпис или единична рисунка на стената.
Кошове за съхранение на малки аксесоари.
И много повече, отразяващи характера на собственика на банята.