КАК ДА ИНСТАЛИРАТЕ ОСВЕТЕНО ОГЛЕДАЛО В БАНЯТА

1
198
Добави коментар
zapoznaise

Обикновено последният етап от ремонта в баня е поставянето на мебели. Монтажът на пиедестали и шкафове не създава особени проблеми и се извършва самостоятелно. Но при инсталиране на огледало могат да възникнат трудности, особено ако е оборудвано с осветление.

 Те са причинени не само от избора на подходящ метод за монтаж, но и от необходимостта от свързване към електрическата мрежа.

Съдържание:

ВИСОЧИНА НА МОНТИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛОТО

За да не се сблъскате с проблема при по-нататъшна експлоатация, когато висок човек е принуден да се наведе, за да види своето отражение, а членовете на семейството с малък ръст виждат само горната част на главата в огледалото, е необходимо да изберете средна инсталация височина. Определя се от горния ръб, чиято височина от пода трябва да бъде 187-200 cm.

МЕТОД ЗА МОНТИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛО

Най-простият, но в същото време по-малко надежден е методът за монтаж върху лепило за плочки. Подходящ е за леки модели с дебелина на плочките. Не е подходящ обаче за инсталиране на огледало в осветена баня. За най-високо качество на закрепване е необходимо да се вземе предвид материалът на стената:

Тухла или бетон. Изисква използването на дюбели, ако огледалото не е тежко. В случай на голяма маса на продукта, за монтаж ще са необходими анкери или анкерни болтове.
PVC панели. В случай на завършване на стените по този начин, ще трябва да премахнете панелите и да инсталирате дървена подложка на стената на мястото, където е прикрепено огледалото, или да фиксирате котва, която ще бъде изведена през панела.
Гипсокартон. Монтажът на продукта върху стена от гипсокартон се извършва с помощта на дюбели за кухи конструкции. Те са защитени от падане от стената под тежестта на окачения продукт.

 

 

 

СВЪРЗВАНЕ НА ОГЛЕДАЛОТО ЗА БАНЯ СЪС СВЕТЛИНА

При избора на осветено огледало е важно да се гарантира, че продуктът има подходящ клас на електрическа защита. Например класът IP44 показва защитата на продукта от пръски, а IP55 – от директното проникване на вода върху устройството.
Ако огледалото има висяща лампа, тогава преди монтажа трябва да го фиксирате на предвиденото за това място – върху рамката, корниза или стената, като използвате винтовете, включени в комплекта.
Най-лесният начин за свързване на огледалното осветление към мрежата ще бъде, ако тя е оборудвана със система за превключване на контакти. Тези модели имат щепсел. За да се свържете с огледалото, ще трябва да свържете контакт, който е по-добре да изберете със защитен щит.
По-трудно е, ако свързването към електрическата мрежа изисква директна връзка към проводниците през клемния блок. Тази процедура не се препоръчва да се извършва самостоятелно; по-добре е да се свържете с електротехник.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛОТО

Поставете огледалото до стената и маркирайте горните точки за монтаж.
Използвайте рулетка, за да измерите разстоянието от сенниците до горния ъгъл и между сенниците.
Прехвърлете резултатите от измерването на стената.
Пробийте дупки в стената в навесите с бормашина.
Инсталирайте крепежни елементи в тях, които съответстват на материала на стената.