Euro Mebel – Полезни статии

17
523
Добави коментар
zapoznaise

Съвременните водопроводни инсталации са представени не само в традиционни форми и размери, но и в доста оригинални. При избора на оборудване за баня с нестандартен размер, в преследване на целта за създаване на необичаен интериор, не трябва да се забравя за тяхното основно предназначение – функционалност. Не винаги красивите неща се оказват висококачествени или лесни за използване. Следователно решението за закупуване на санитарен фаянс въз основа на оригиналността на неговата форма или цвят създава риск да загуби своя практически компонент.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ УМИВАЛНИК

Умивалникът е едно от най-често използваните водопроводни инсталации. Поне човек го използва два пъти дневно. Когато го купувате, е необходимо да се предвиди дали водата ще се разлее по пода, дали ще се наложи да се миете в неестествено положение, или да подпрете лакти на стените. Ако задачата е да изберете двоен умивалник, тогава моделът трябва да осигурява достатъчно място за всеки потребител.

 

Основните критерии за избор на мивка за баня са следните:

 

Оптималната ширина на продукта е 50-65 см.

Удобното разстояние от стената до ръба на умивалника е 48-61 см.

Височината на мивката обикновено е 80-85 см, но това не е удобно за всички.

Що се отнася до височината, тогава тя трябва да бъде избрана индивидуално. Това е особено вярно при закупуване на шкаф с мивка или мивка на пиедестал. Антропометричните изследвания показват, че удобната височина за мъжете е 94-109 см, а за жените – 81-91 см. Когато правите покупка за семейство, ще трябва да изчислите средната стойност. Що се отнася до децата, съвременните производители предлагат стойки под формата на противоплъзгащи се табуретки за тях.

 

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СМЕСИТЕЛ ЗА МИВКА

След като изберете умивалник, трябва да закупите необходимите аксесоари за него. Сред тях ще има смесител – продукт, който се представя в голямо разнообразие в съвременните водопроводни магазини. Те се подразделят на:

 

Едно лостови.

Дву ръкохваткови.

Термостатни.

С къс чучур.

С дълъг чучур.

С въртящ се чучур.

Размерът на смеситела ще зависи пряко от размера на мивката. За малки умивалници, като ъглови мивки, идеални са малките модели с къс фиксиран чучур. За стандартни или големи мивки – дълги и въртящи се. Последната функция е удобна, ако от време на време трябва да отстранявате чучура, така че да не пречи на пространството на купата.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ СИФОН

Друг важен компонент на оборудването на мивката е сифонът, през който се източва водата. Логично е той да бъде надежден, херметичен и подходящ за определен модел умивалник. Съответствието на всички тези параметри ще помогне да се избегнат ненужни течове.

 

За да изберете качествен сифон, трябва да обърнете внимание на следните точки:

 

Частите от пластмасови сифони не трябва да имат пукнатини, слепвания или мехури.

Конецът трябва да е чист, без повредени нишки.

Вътрешната повърхност на чугунени сифони трябва да бъде обработена със силикатен емайл.

Повърхността на гумените части трябва да бъде гладка, без прорези и неравности.

Източник – Топ Майстор