Какво трябва да направите, ако колата ви заседне?

1
130
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Всеки шофьор поне веднъж попада в ситуация, когато автомобила е заседнал на пътя. Репатрак София от 30лв.

Изборът как да се освободи заседналото превозно средство зависи от това къде е заседнало. Въпреки че алгоритъмът на действия за освобождаване от задръстване е до голяма степен подобен, описаните методи имат свои собствени нюанси, познаването на които ще ви позволи бързо да го освободите.

Подобна неприятност може да се случи както на черен селски път, така и в собствения ви двор след лошо време.

Пътна помощ софия – Jeep джип

В този случай водачът трябва:

Опитайте се сами да освободите превозно средство.

Обърнете се към професионалисти.

Обадете се, на денонощна пътна помощ –  изтегляне на автомобили , които работят денонощно в рамките на град София и извън него.

Какво е първото нещо, което трябва да направите, когато колата ви заседне?

Всеки автомобил може да се подхлъзне при снеговалеж, така че всички шофьори трябва да знаят какво да правят, ако колата заседне в пясък, сняг и други:

Първо, запазете спокойствие, не бързайте! Често неопитен шофьор, опитвайки се да се измъкне – дава газ и „забива“ колата си още по-дълбоко в земята.

Второ, опитайте се да освободите колата с помощта на скоростната кутия. За да направите това, колелата трябва да бъдат изправени, завъртайки волана. След това, като давате малко по малко газ, опитайте се да я придвижите напред, доколкото е възможно.

Веднага щом автомобила започне да се връща назад, трябва да включите задната предавка, след което натискате газта отново. Понякога тези действия помагат без най-малкото движение напред или назад, тогава си струва да завъртите колелата встрани, и отново да се опитате да освободите колата.

След като постигнете успех, трябва да повторите тези действия, преди да изкарате колата на по-твърда земя. Методът без използване на задна предавка също е ефективен, като натискате газ-пауза-газ … крака върху педала за газ.

На трето място, за да се измъкнете от дълбокия сняг, си струва да използвате лопата или импровизирани средства, за да изкопаете писта с дължина поне метър.

Автомобил намиращ се в зимни условия

Четвърто, когато автомобилът е заседнал в кал или лед, се изисква да се увеличи максимално зоната на сцепление между гумите и пътя. За тази цел е необходимо да поставите килимчето от салона на колата, слама, дъски, клонки под колелата, поръсете и пясък. Можете също така да постигнете желания ефект, като леко намалите налягането в гумите.

Най- ефективният начин да се справите с проблема на заседналата кола е: обаждане на пътна помощ, която без проблеми ще ви избави от затрудненото положение. Опитните служители на фирма „Найденови ауто“ ще направят това за Вас!