Помощ на пътя: Какво можете да очаквате с добра застраховка?

1
116
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

За всички, които предпочитат да пътуват с кола (независимо дали са на дълги разстояния или наблизо), пакетът за пътна помощ с вашата автомобилна застраховка включва цялото необходимо покритие.

Факт е, че услугите се различават значително в дадена застрахователна компания и освен това дори в рамките на една и съща компания е възможно да се предложат различни пакети услуги.

И така, на каква помощ можете да разчитате, когато закупите качествен пакет за пътна поддръжка със застраховка от водещи застрахователни компании?

Аварирала кола.

Репатрак София от 30лв.

Ако колата ви се повреди или претърпите инцидент и не може да продължи да се движи, застрахователната компания ще осигури теглещ камион – репатрак. Добрият пакет за пътна помощ включва теглене без ограничение на разстоянието.

На практика това означава, че ако сте принудени да оставите колата в автосервиз в резултат на инцидент по време на пътуване, вие сами избирате къде да се извърши ремонта.

Местна техническа помощ.

Ако повредата на автомобила или неизправностите в резултат на произшествие могат да бъдат отстранени на място, застрахователната компания ще осигури застраховка на механик и ще заплати работата му в рамките на сумите, посочени в полицата.

Подмяна на спукана гума.

Репатриране на джип Honda с нарязани гуми – Пътна помощ – 0878 424 097

Ако се спука гума, пътна помощ ще изпрати техник да я смени с резервна. Това обикновено отнема не повече от четиридесет минути. Освен това имайте предвид, че в някои случаи застрахователните компании предлагат специални условия, които покриват не само работата по подмяна на гумата, но и разходи за джантата, ако е повредена.

Проблеми с горивото.

Ако на пътя останете без гориво, застрахователната компания ще организира тегленето на колата до най-близката бензиностанция. Ако по погрешка сте напълнили бензин вместо дизел или обратно (и това се случва), застрахователната компания ще плати за изтеглянето й до сервиза.

Хотел за застрахованите.

Ако повреда или инцидент са възникнали извън града, в който живеете, и ремонтът на автомобила се забави, можете да разчитате, че застрахователната компания ще плати престоя ви в хотел за няколко дни в рамките на сумата, посочена в договора. Броят на тези дни е посочен в застрахователните условия и по правило зависи от това дали това събитие е настъпило в България или в чужбина.

Резервна кола.

Ако автомобилът ви се озове в сервиз и ремонтът отнема време, ще ви бъде предоставена безплатна, резервна кола. По правило срокът на използване на резервна кола е ограничен. При добра застраховка може да отнеме до две седмици, което в повечето случаи е достатъчно време за завършване на ремонта.

Денонощна поддръжка.

Надеждните застрахователни дружества предлагат денонощна пътна помощ, така че дори инцидентът да се е случил в неделя, веднага ще ви бъде предложена опция за най-бързо разрешаване на проблема.

Сключвайки автомобилна застраховка, ще си осигурите спокойствие по време на шофиране.