Защо имам проблем с дюзите пуши колата и пали трудно сутрин

1
251
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Защо имам проблеми с комън рейл инжектори ?

На въпроса защо имам проблем с комън рейл дюзите не може да се отговори кратко. Има две основни причини за проблеми на дизеловите инжектори. Първата причина идва от механичната стабилност на инжекторната структура, докато втората е свързана с качеството на горивото, преминаващо през инжектора. За да ви помогнем да разберете добре работа на инжекторите и причините за провала можем да ви кажем следното : Има ли проблем с впръскването на гориво на комън рейл дюзите? Няма да има проблем за собственика на дизела да отиде на хиляди безпроблемни километри , ако се извършва подходяща поддръжка и се избягват проблемни практики. Ако сте собственик на дизел с по-стар двигател – най-голямата част от тази статия (освен съветите за обща поддръжка, като редовно смяна на горивния филтър), не важи за вас.

Това е така, защото по-старите системи за впръскване на дизелово гориво използват само около половината работно налягане от модерните двигатели за разпръскване на горивото и по-старите инжектори изпращат горивото през много по-големи интервали

Защо имам проблем с комън рейл инжектор ?

Защо има такава разлика с инжекторите на Common Rail? Модерните дизелови инжектори на common-rail могат да впръскват два или три пъти за цикъл на двигателя – това удвоява износването на инжектора в сравнение с дизеловите горива от миналото. За да разберете дали има проблем с системите за впръскване common-rail, зареждани с дизелово гориво с ултра ниско съдържание на сяра , трябва да знаем колко инжектори са се провалили от въвеждането си в експлоатация . Обратната връзка, която получаваме от нашите клиенти , и онлайн докладите за неуспехи показват, че винаги има място за подобрение в горивото .

Механични неизправности. Има пет основни причини за повреда на инжекторите. 1.Прекъсване: Висок вътрешен теч или индикатор за връщане на потока: Индикатори: 1. Двигателят е трудно да се стартира (изисква увеличаване на времето за въртене на стартер, до запалването му) 2. Ниски нива на налягане в рейката Проблеми : Износен клапан . Издухано вътрешно тефлоново уплътнение под високо налягане . Решение: Поддържайте горивната система чиста, сменете горивните филтри, купувайте гориво от надеждни източници, избягвайте пълненето от преносими конструктивни резервоари за гориво. Избягвайте прекалено агресивна настройка, която увеличава ширината ширината на импулса и не използвайте софтуери които не са правилно проектирани или произведени .  Използвайте само дюзи Bosch или сертифицирани производители на дюзи, като пример , които имат по-добра устойчивост на пукнатини. Не смесвайте горивата с примеси като добавяне на бензин,гас за горене и други дападжийски методи от едно време  , защото това задължително ще  доведе до прекомерно изкривяване или неправилно повдигане на иглата износване и т.н.

Неизправност: Няма индикатори за впръскване: Балансовите корекций са високи (положителни), което показва, че към цилиндъра се добавя гориво, защото компютърът смята, че инжекторът на горивото не е достатъчно течащ. Компютърът прави това решение въз основа на двете неща, които знае: скоростта на въртене на коляновия вал и количеството доставено гориво. Ако коляновия вал не се върти толкова бързо, колкото компютърът смята, че трябва (или се върти по-бързо), горивото (чрез ширина на импулса) се добавя или отнема, за да се изравни ускорението на коляновия вал от всяко впръскване на инжектора.

Разпръсквач повреда

 

Лоша работа на някой от цилиндрите (за това е разработен тест за принос на цилиндъра които се извършва чрез изключване на един инжектор едновременно с отчитане на спада в оборотите на двигателя) Кодове за неизправност на ECU Почиствания: Отломки или ръжда в инжектора, запушващ дюзата Адаптация на иглата и / или иглата на дюзата . Загуба на компресия в цилиндрите или други механични проблеми Неизправност: Прекалено  Прекалено дим на празен ход, лоша работа и цени високо (отрицателно), което показва, че компютърът е извеждане на гориво от теста за приносе висока, което означава, че като всеки инжектор се активира един ще увеличи оборотите на двигателя над изпускателната газ щети от прекомерна топлина и хидравличен затвор от прекомерна гориво в  употребявани топка седалка в инжектор или беден край на инжектиране нарязани игла седалка износени или в системата за контрол на инжектор, който държи да го на мястото дюза игла го държеше дюза от свръхналягане или прегрята дюза от неправилно монтиране на инжектораСортиране: Подмяна на износени инжектори с висок пробег; не използвайте тези инжектори като фундамент за изграждане на висок монтаж на дюзите за зареждане на резервоарите за зареждане на износени дюзи, заредете чисти горивни системи, сменете филтрите, купувайте гориво от надеждни източници и избягвайте пълненето от преносими конструктивни резервоари за гориво или съмнителни източници. Не използвайте несертифицирани възстановени или резервни части, които не са правилно проектирани или произведени в Китай. Неизправност: Неправилно монтирани инжекционни или бедни смеси в цилиндровите глави и изпускателна система може да доведе до висока температура на цилиндъровата група : Лош поток на дюзата или  иглата . Да се ​​съхранява горивната система чиста, редовна смяна на филтри, покупка на гориво от надеждни източници и избягвайте пълненето от преносими конструктивни резервоари за гориво или съмнителни източници. Отхвърляйте всички лоши резервни части на горивната система . Не използвайте несертифицирани възстановени или резервни части, които не са правилно проектирани или произведени като евтин заместител . Обезопасете инжекторите, които се обслужват или купуват от надежден източник. Не чистете дюзите с телена четка !!! Неизправност: Неправилно впръскване : Лош празен ход , нарушено равновесие по цилиндър и детонация в изпускателна система, висока температура в цилиндъровата група . Некачествени дизелови горива! Има три основни причини за неуспех на инжектора, свързани със свойствата на самото гориво: прекомерно износване, абразия и натрупвания на наслагвания и нагари .

Здрав разпръсквач

Неизправност: Неправилно време за впръскване и продължителност на излизане Експлоатационният режим на повреда на инжектора е излишно износване. Преди 2006 г. дизеловите горива в България съдържат сравнително големи количества сяра. Тази сяра се намира в суровото масло, което се пречиства в дизелово гориво. Сярата в горивото се използва като естествено смазващо средство за горивната система. Дизеловото гориво с ниско съдържание на сяра постепенно се въвежда в България , тъй като сярата руши филтрите за твърди частици DPF.  Дизеловото гориво с изключително ниско съдържание на сяра сега е почти невъзможно да заредите . Тъй като рафиньорите премахнаха тази сяра, ползите от смазването също изчезнаха. В резултат на това рафинерите за дизелово гориво поставят добавки в горивото, за да възстановят смазката. Външните инжекторни отлагания обикновено са причинени от непълно изгаряне на гориво, което се натрупва около отворите на инжектора. Това често се наблюдава от оператора на превозното средство като забележима загуба на мощност или загуба на икономия на гориво. Добавките към почистващите препарати се използват доста успешно, за да подпомогнат контрола на тези външни отлагания и да възстановят ефективността на инжектора, като възстановят както изгубената мощност, така и загубата на икономия на гориво, причинена от натрупването на тези външни отлагания. Въпреки че те могат да се състоят почти във всеки тип дизелов двигател, те обикновено причиняват само операционни проблеми в по-новите двигатели с прецизни инжекционни системи.

Проблем с двигател дизел

Тези двигатели често се наричат ​​двигатели с високо налягане Common Rail . Те са предназначени да осигурят търсенето на по-мощни дизелови двигатели, докато все още спазват все по-строгите разпоредби за емисиите. Налягането при инжектиране близо 30 000 psi създава много финно разпръскване на горивото в горивната камера, което води до по-пълно изгаряне на горивото. Това по-пълно изгаряне на гориво води до по-ниски емисии и може също така да подобри икономията на гориво. За да се поддържат тези високи инжекционни налягания, инжекторите са инженерно конструирани и имат много тесни допустими отклонения, понякога малки от 1 до 3 микрона (човешката коса обикновено е с дебелина от 70 до 100 микрона). Така че можете да си представите, че няма да се наложи много отлагане на материала върху тези части, за да причини лошо задействане на иглата на инжектора, което ще доведе до лоша производителност на двигателя. В крайни случаи тези натрупвания могат да доведат до пълно залепване или захващане на инжекционните игли, особено след като превозното средство е спряно и двигателят е оставен да се охлади.

Има типични причини за повреда, като износване, абразия или вътрешен дефект в инжектора. Съществуват и симптоми, които автомобилът представя, които са предупредителни признаци за това, което се случва под уплътнението, и това са неща, които можете да помогнете на вашите клиенти да търсят. Не е нужно да сте обучен техник, за да разберете, че промяната в емисиите на превозно средство е показателна за промяна в двигателя, така че това е явен признак.Цветът на дима също е важен, защото също така посочва различни причини. Клиентът може лесно да докладва дали димът е бял или черен, или сив, дали има твърде много гориво в процеса на изгаряне. Възможно е черен черен дим да показва, че има грешка на DPF върху превозното средство и че материалът вече излиза през изпускателната тръба, вместо да бъде захванат във филтъра.

Помпата Common Rail може да допринесе за грешката. Управляващите устройства също могат да бъдат повредени или да се опитват да направят фалшиви положителни измервания от повреден инжектор.

Какво точно може да се обобщи като „груба работа“?

Клиентът може да съобщи за по-дълбок, тежък звук на двигателя, задвижване на двигателя, цялото превозно средство може да има леко разклащане или вибрация. Един от най-добрите показатели на възможността водачът да прецени как се държи автомобилът е студен старт. Ако двигателят е трудно да се стартира, това може да е знак, че подаването на гориво е грешно или впръскването е лошо.

Нестабилните обороти могат също да бъдат знак, че двигателят се бори с неправилно подаване на гориво. Значителен спад в горивната ефективност често може да върви ръка за ръка с груба работа, ако подаването на високо налягане започне да се проваля и може да бъде по-лесен сигнал за наблюдение от клиента .

Превантивната поддръжка на клиента е от решаващо значение за поддържането на тези финно настроени процеси в добро работно състояние.

Отлично качество на горивото и маслото са по същество, както и смяната на горивния филтър своевременно. Ако автомобилът влезе в сервиза, също е възможно да се определи кои инжектори са дефектни и точно какво става с вътрешните му механизми. Има много симптоми, които могат да бъдат забелязани на превозно средство, преди да се стигне до проблем в инжектора и да се превърне във фатален проблем .