Тест на Audi/VW пиезо дюзи с диагностичен уред за 3.0TDI

1
233
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Тест на Audi/VW пиезо дюзи с диагностичен уред за 3.0TDI

Двигателите на Audi/VW 3.0TDI са първите в които се монтират масово пиезо кристални горивни инжектори , които са обект на масово недоволство поради многобройните дефекти до 2008г . Фирмата производител БОШ, неофициално призна за сериозен технически проблем – архитектурна грешка, която води до преждевременно износване на механичните компоненти и части в инжектора, който работи при налягане до 1800бара .

Предимството на този вид инжектори е това че те реагират 4 пъти по бързо , много по-ниското собствено тегло и висока точност на количеството впръскано гориво като всичко това сравнено с предишното поколение инжектори, разполагащи с магнитен бавен соленоид – клапан.

Известен е факт е че този вид инжектори създават проблем с повишено количество кориво особено в режим на празен ход и последствията на лавинообразни проблеми като запушване на ДПФ, пълнене на маслената система с дизелово гориво и в последствие блокиране на двигателя. Ние може да ви решим проблема с такива пиезокристални дюзи при това с гаранция !

Как да направим аматьорска проверка на своите инжектори с помощта на уред VAGCOM VCDS ?

3.0l V6 TDI (BKS/BMK/BUN)

Стартирайте двигателя на вашия автомобил Свържете диагностичната букса към Вашия автомобил или лаптоп Стартирайте диагностичния софтуер VCDS-вагком В полето „Select Control Module“ натиснете бутона „Select“ Изберете група Engine В новия прозорец изберете Meas. Blocks 08 В следващия прозорец вместо 000 , впишете : 072 -1 цилиндър

073 -2 цилиндър

074 -3 цилиндър

075 -4 цилиндър

076 -5 цилиндър

077 -6 цилиндър

В първата клетка стойността трябва да бъде не по-малка от (-45) но не по-голяма от (+45)

Във втората клетка стойността трябва да бъде не по-малка от (-15) но не по-голяма от (+15)

В случай че стойностите са силно в минусовия диапазон то евентуално имате проблем с дюзите . Ако стойностите са в противоположния край, то най-вероятно евентуално те са запушени и се нуждаят от почистване . В двата случая за по сигурна проверка можете да се свържете с нас.

Ако не разполагате с диагностичен уред ние може да ви свържем с колега в рамките на страната или да ви изпратим такъв !

Като заключение трябва да знаете че корекциите не са гаранция за пряк проблем с дюзи и дюзи за да бъдете сигурни се тестват само на стенд. Можете да ги изпращате на адреса от контактие.