Дизел Център Архиви – Дизел Център сервиз Пловдив София Варна комън рейл дюзи

1
130
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Симптомите за запушени дюзи могат да бъдат няколко или в комбинация от тях. Основно при запушване на дюзи автомобила спира да пали или когато запали работи зле и тресе. Когато тресе и се губи цилиндър изгасете автомобила и потърсете сервиз. Колкото по малко работи толкова повече ще спестите от пари за ремонта . Това е така защото има вариант не всички дюзи да се запушат или повредят. Когато не се повредят напълно може да минат само с почистване без влагане на части което спестява пари.

Когато дюзата работи перфекто тя разпрашава горивото и прави равномерно пръскането в цилиндъра на автомобила или превозното средство. Но това не винаги се случва когато горивото ви има проблем или не си подменяте горивният филтър навреме . Ненавременната смяна на горивен филтър може да ви струва много за ремонт . Това е така защото когато се повреди една или няколко дюзи цената е една но когато е помпа с всички дюзи съвсем друга . Бъдете превантивни в обслужването на автомобила си за да спестите време и пари. Задлъжителната смяна на горивен филтър е най важна от всичко !

Защо имам запушени дюзи ? Този въпрос е важен но няма как да се отговори накратко и нещата са комплексни. Вашият автомобил има Х километри на Х години и са преминали Х хиляди колометри за коетво време е изхабен Х ресурс на вашата дизелова система . Формула няма ! Има лоши горива и необслужен навреме горивен филтър. Другият важен момент е стил на каране в студен климат и т.н.

От запушена или пикаеща дюза не само че може да ви се изгуби даден цилиндър но и да получите прекалено много гориво което в един момент промива цилиндъра. Промиването на цилиндъра съответно води до проблем в двигателя и това е много неприятно !

Проблем с дюзи е важен проблем, който не трябва да търпи отлагане. Много голям брой проблеми с дюза не са свързани със съвет от приятел. При тази ситуация трябва да се подходи професионално от специалист в областта на дизеловите комън реил системи какъв е нашата фирма. Когато двигателят отказва да стартира или стартира след продължително въртене със стартера това е симптом за проблем с дюза. Ако възникването на неизправност не е свързано с работата по ремонт / поддръжка на двигателя, тогава затрудненията при повреда или пускане са причинени само от две основни причини: 1- Към цилиндрите не се подава гориво; 2- Не се създават условия за запалване на горивото в цилиндрите.

Когато наблюдавате симптоми за проблем с дюзите е много лесно да се идентифицира причината дори без компютърна диагностика. Когато въртите двигателя със стартер, трябва да наблюдавате изпускателната тръба на двигателя. Ако при превъртане със стартера двигателят не стартира и няма дори опит за бял или черен дим излизащ от изпускателната тръба, тогава няма подаване на гориво към цилиндрите. При проблем с дюзи основна причина е липсва на херметичност в инжекторите тоест дюзите разтоварват горивото обратно в резервоара вместо в цилиндъра. При такъв проблем потърсете ни и ще ви се даде коректен съвет. Ние сме най коректният дизелов сервиз в България!