Exclusive Networks преодолява предизвикателствата на пандемията с високи постижения и финансови резултати за 2020 г.

1
196
Добави коментар
irenan
irenan

Exclusive Networks преодолява предизвикателствата на пандемията с високи постижения и финансови резултати за 2020 г.
В раздел: Фирмени и прес съобщения от Denislav Slavchev (acdc) на 19.03.2021, 277 показвания

Приходите на глобалния специализиран ИТ дистрибутор, който наскоро придоби Veracomp с офисa им в България, нарастват до 2,6 млрд. евро на годишна база

Exclusive Networks, глобален специализиран ИТ дистрибутор на решения за надеждна ИТ инфраструктура, обяви своите финансови резултати за 2020 г., които показват висок ръст въпреки безпрецедентните условия за търговия в световен мащаб. Компанията поддържа своя темп на растеж със забележителните 8% органичен ръст на продажбите и продължава да разширява глобалното си покритие и ключови експертизи с осъществяването на три стратегически придобивания. През годината Exclusive Networks продължи дигитализацията на своите бек-офис операции и стартира платформата X-OD (Exclusive Networks on Demand), която предоставя ИТ решения от водещи производители и професионални услуги на абонаментен принцип. Това също допринася за рекордните през тази година продажби и оперативни приходи.

Коментирайки резултатите, Яспер Троле, главен изпълнителен директор на Exclusive Networks, каза: „Въпреки своята несигурност и ограничения, 2020 беше за Exclusive Networks година, в която показахме силна устойчивост, решителност и много добри резултати. Това фантастично постижение свидетелства, че имаме страхотни, отдадени на работата си служители по целия свят, както и невероятни партньори и клиенти, които ни се довериха в справяне с предизвикателството „бизнес по необичаен начин“.

„Несъмнено, нашият опит и специализацията в киберсигурността бе огромен фактор за успехите ни през този период, поради което този сегмент ще окаже голямо влияние и върху бъдещата ни посока за развитие. Нашата визия е за абсолютно надежден свят за всички хора и организации и нашата мисия е да превърнем това в реалност. Като предпочитан специализиран дистрибутор за надеждна дигитална инфраструктура, ние сме в състояние да помогнем на партньорите ни да се възползват от множеството възможности за продажби, които са пред тях.“

Други акценти от 2020 г.:

Силен органичен растеж е отчетен в редица региони.
Услугите нарастват като дял в общите приходи на много пазари, като Covid ограниченията промениха начина, по който се предоставят някои от услугите.
Силни резултати на главните доставчици, които отбелязват по-високи темпове на растеж от пазара.
Акцентът върху бързо развиващи се доставчици подсилва добрите резултати.
В портфолиото се добавят 17 нови доставчици и покритието на марките по света се разширява.
Стартира платформата X-OD (Exclusive Networks on Demand), даваща възможност да се ползват ИТ решения „като услуга“, което допринася за бърз растеж в бизнеса на абонаментен принцип.
Назначен е нов главен изпълнителен директор – Яспер Троле.
Установено е присъствие в 10 нови държави от Централна и Източна Европа с придобиването на Veracomp.
Разширено е присъствието в Хонконг и в перспектива предстои разширяване в североизточна Азия с придобиване на JJNET Хонконг.
Подсилена и разширена е експертизата в облачните услуги, DevSecOps и контейнеризирането чрез придобиването на Nuaware.

Говорейки за резултатите и гледайки напред, Анди Травърс, EVP „Продажби и маркетинг“ в Exclusive Networks, коментира: „Въпреки предизвикателствата на 2020 г., нашата иновативна природа ни позволи бързо да се адаптираме към „следващото нормално“, продължавайки да изпълняваме плановете си, разширявайки присъствието си по света, прилагайки дигитални иновации и привличайки в екипа си много способни хора.“

_____________________________

За Exclusive Networks

Exclusive Networks е глобален доверен специализиран ИТ дистрибутор на решения за дигитална инфраструктура, който подпомага прехода към абсолютно надеждно дигитално бъдеще за всички хора и организации. Нашият уникален подход към дистрибуцията дава на партньорите повече възможности за продажби и повече ползи за клиентите им. Нашата експертиза е тяхната сила, помагаща им да се възползват от бързо развиващите се технологии и трансформиращи бизнес модели.

В същината си Exclusive Networks е глобална по обхват, с идеология, даваща приоритет на услугите, и използваща иновациите и нетрадиционните решения, за да изпревари ръста на пазара. С повече от 50 офиса на пет континента и присъствие в над 100 държави, Exclusive Networks оперира по уникален модел „локални продажби, глобален мащаб“, съчетаващ фокусирания подход и експертиза на местни независими дистрибутори с мащаба и качеството на обслужване на един глобален ИТ дистрибутор. Повече на www.exclusive-networks.com

За Veracomp:

Veracomp, ИТ дистрибутор в 19 страни от Централна и Източна Европа, стана част от Exclusive Networks.

Споразумението за продажба на Veracomp беше подписано през септември 2020 г. и приключването на сделката беше предмет на няколко условия, включително одобрението на Европейската комисия. С придобиването, което вече е факт, Exclusive Networks разшири глобалното си присъствие, брой служители и оперативни приходи, без това да се отрази на високата стойност, която предоставя на своите клиенти и партньори на местно и на международно ниво.

Veracomp, основана в Полша през 1991 г., е дистрибутор на ИКТ решения от над 140 доставчици. През годините компанията е изградила взаимоотношения с няколко хиляди бизнес партньори, които ще могат да се възползват от нови възможности след придобиването от Exclusive Networks. Условията на партньорство с доставчици и системни интегратори няма да се променят. Бизнесът ще продължи да работи под марката Veracomp, докато се ребрандира като Exclusive Networks (CEE) в близко бъдеще.

Повече на: www.veracomp.bg

Етикети: Exclusive Networks