CNN показа ново ВИДЕО от шпионския скандал у нас

1
111
Добави коментар
albenapet
albenapet

Ново секретно видео показва действията на жена в бяло яке с чанта, което посещава Руското посолство в София, пише CNN във връзка с шпионския скандал, който се разрази у нас. 

Предполага се, че тя е била част от групата лица, която събира и предоставя на чужда държава класифицирана информация. Твърди се, че това е съпругата на резидента на шпионската група на ГРУ в България – Иван Илиев, за който писа.

Тя играе роля на посредник на информация и парични средства между резидента и служител от посолството.

На кадрите се вижда още как камера за наблюдение улавя мъж, който брои пари на бюрото си, вероятно наградата за шпионажа му. След това се чува как предполагаемият лидер на групата да разказва на съучастник как баща му е плакал, когато Сталин е починал. След което разговарят за пари.

Записите, направени от български следователи, бяха публикувани в петък, когато прокуратурата повдигна обвинения срещу шестима българи – няколко от тях висши или бивши служители на отбраната – по подозрение в шпионаж за Русия.

На 18.03.2021г., след събиране на необходимия обем данни за извършваната престъпна дейност, се пристъпи към активни действия за неутрализиране на тяхната противодържавна дейност.

Бяха извършени голям брой действия по разследването с висок интензитет и по-конкретно – претърсвания и свързаните с тях изземвания от лични и служебни адреси, при които са иззети и относими към предмета на разследването веществени доказателства – компютри, мобилни устройства, множество карти с памет и СИМ карти, както и писмена документация, която има отношение към предмета на разследването. 

Видеото може да видите ТУК!