Помпа за минерална вода – разлики в моделите

1
170
Добави коментар
cveta80
cveta80

Здравейте скъпи приятели,

Ние от екипа на Trendystock.bg, бихме искали да споделим малко полезен опит с вас, относно разликите в качеството на продуктите, които се продават по Българските сайтове и онлайн магазини. Ще ви е от полза да прочетете целия пост и да си извадите някои поуки за бъдещите покупки, които правите онлайн.

Както всички знаете, в началото на тази година, решихме да отворим новият ни онлайн магазин и да продаваме умни продукти за дома и ежедневието. Всеки един продукт се избира и тества лично от нас и нашият екип, преди да бъде изпратен за внос в България. Моля да погледнете много добре снимките в поста. За пример ще вземем електрическите помпи за минерална вода, продавани на Българският пазар.

Това е един от най-продаваните ни продукти – автоматична помпа за минерална вода и неговият евтин аналог.

Продуктът, който внасяме и продаваме, е с пазарна цена 19.99лв. с ДДС, в която се включва преходник за бутилките от 5 и 10 литра.

Както винаги, на пазара можете да намерите продукти с различни цени, в конкретика, най-евтиният вариант на тази помпа, който се продава, е около 12лв. Има ли хора, които смятат, че двата продукта са едни и същи?? Може би повечето от вас – ДА. Но на практика, това не е така.

Разликата в продажната цена на едро от две различни фабрики на двата продукта е около 30%, Т.е. продукта, който ние внасяме е от висококачествена фабрика с над 20години опит в производството на помпи, която произвежда само помпи за вода и са затворили целият цикъл на производство т.е. сами си произвеждат всяка една част.

Вторият артикул е от фабрика, която произвежда всичко възможно, и са копирали едно към едно дизайна. Разлика във функционалността – няма , в качеството – голяма!

1. Нашият модел е с принтирано лого на фронтална позиция и къстъмизирана опаковка, копието е с обикновена кутия, която се използва от всички възможни търговци и производители на тези помпи.

2. Сами виждате, че двете помпи са с различна височина и в отворената снимка се вижда, че материалът вкаран в копието е значително по-малко от този в оригинала, което намаля допълнително пространството в самата помпа, прави я по-лека и нестабилна, както и по-шумна.

3. Долният отвор и отворът на тръбата са различни, спестен е материал и пластмасата стои недовършена. Сами виждате финността на краищата на кръговете при нашият вариант и остротата на тези в копието.

4. Липсва уплътнение на отворът от предната страна, където се слага метален чучур. Това би причинило протичане на вода около самият чучур.

5. Платките са коренно различни, нашата е произведена от голям корейски производител на платки, втората от евтин производител на платки без никакъв защитен механизъм.

Затова голям процент от помпите, които се продават, изгарят след няколко седмици и многократно използване.

6. Лед бутона е коренно различен, в нощно време единият е бляскав, а другият стои с при мъглена светлина.

Ето това са разликите между два продукта, с различна фабрична цена. Единият е евтино копие на другият. Около 20-30% от клиентите ни първоначално са закупили от евтиният модел, който се е развалил след 1 месец. Най-разочароващото за нас е, че една много малка част от тези хора, които си си закупили от нас помпа, се опитаха да ни върнат евтиният вариант, под предтекст, че помпата не работи. В последствие се оказва, че върнатият артикул е без наше лого на самият него, но в нашата кутия. ЕХ ТАЗИ БЪЛГАРСКА ЖИЛКА … ДА ГО ЗАБОЛИ ЧОВЕК ГЛАВАТА ОТ НЕЯ.

Повечето сайтове, които продават евтиният вариант не дават никаква гаранция, т.е. взимате си я и се оправяте! Все пак е 12-15лев., кой ще се занимава с вас!

За разлика от другите, ние даваме 1м. безплатна смяна, като поемем всички разходи по доставката т.е. ние сме на загуба ако трябва да сменим един артикул. Въпреки това, в стремежа си да предоставим по-добра услуга и продукти, го правим!

Разликата в покупната цена в Китай е около 30%, разлика в цената след внос и всички платени разходи е 40%-50%.

Да, на външен вид и на първо око и двете са еднакви, но при по-задълбочен поглед, са коренно различни. Не казвам, че винаги всичко трябва да е ОК. При подобни ел. продукти, допустимият брак е от 1 до 3% , но не 20-30 % и нагоре, както се получава с евтиният продукт.

Тъй като хората биват постоянно мамени и лъгани от много търговци, започват постепенно да стават недоверчиви и съмнителни към всичко. И С ПРАВО!

Имам един съвет към всички вас, следващият път, когато купувате продукти онлайн, не избирайте възможно най-евтиният вариант, ще ви излезне по-скъп! В повечето случай има основателна причина цената да е много по-евтина от пазарната.

ПОВЕЧЕТО ХОРА ИСКАТ ЗА ЦЕНАТА НА ПЕЖО ДА КУПЯТ МЕРЦЕДЕС, НЕ СТАВА!

Този пост, е с цел да образова по-голямата част от читателите си, за разликите между евтините аналози и продуктите със сравнително нормална пазарна цена и добро качество. Не купувайте възможно най-евтините продукти!!! Ако разликите не са прекалено огромни и няма да сасегнат значително бюджета ви, винаги избирайте качеството пред цената!

Впрочем, след като изпратихме снимков материал на клиентката, тя се извини и призна! ЕДИНСТВЕНАТА ДО СЕГА, КОЯТО ГО Е НАПРАВИЛА!