Новина от 25.03.2021

1
162
Добави коментар
cveta80
cveta80

Публикувано от
trendystock

13 Преглед(и)

Самата дума „маникюр“ идва от латинското наименование „manus“или в превод-ръка, и „курари“ -означава внимание и грижа за пръстите(почистване и полиране на ноктите).

Изкуството на маникюра е с много древна история и много интересни факти-идеи, които еволюират до днес. Започнати от мъжете и пренесени върху женските нокти. историята датира още от преди 5500 години. Вавилонците оцветявали ноктите си в различни цветове, така доказвали класовото си различие. Най-високопоставените оцветявали ноктите си в зелено. Клеопатра и кралицата Нефертити са едни от първите осмелили се да оцветят ноктите си. Използвали къна и масла на определени растения.Вярвали, че това ще е символ на статута им в обществото. Колкото по-ярко са оцветени, толкова по-високо стоели в йерархията.Клеопатра предпочитала тъмно червено, докато Нефертити предпочитала рубинени цветове.

Преди 600 години в Китай предпочитали да боядисват ноктите си в сребърно или златно. В древен Китай, боята се приготвяла от восък, яйчен белтък, желатин и гума арабика. По време на династията Мин жените покривали ноктите си с черни или червени бои.А по-късно с цел да се покаже на дължината на ноктите жените си слагали на пръстите накрайници под формата на нокти от злато или сребро, колкото по-дълги били ноктите, толкова по-високо място в йерархията е заемала жената.

В Америка в началото на 20 век са на мода вече късите нокти с бадемова форма.Маникюрът се правел с помощта на метални инструменти, ножици и различни киселини. Постепенно с годините се променят и подобряват инструментите, с които се поддържат ноктите.

През далечната 1830 година, Ситс(лекар_ пръв използва пила за нокти от портокалово дърво.А, по-късно неговата племенница предложила цяла система за грижа за ноктите.Системата била сравнително евтина и бързо се разпространила в САЩ, след което всички жени, независимо от дохода си са използвали услугите на салоните за красота.

Акрилът бил открит случайно от лекар. А днес е един от най-използваните продукти в индустрията за маникюра.

В началото на 20-те години на XX век  развитието на автомобилната индустрия,  допринася за появата на нови видове бои и развитието на нови видове покрития за нокти. Още от 1925 г., на пазара се появява розов лак. По този начин, средата на 1920 става известен като ерата на „Лунния маникюр. Розовият лак се нанася само в центъра на нокътя, а останалата част остава свободна.

През 1930 година започват бавно да навлиза модата за дългите нокти покрити с червен цвят с кръгла форма и напълно покрита нокътна плочка.

В наши дни развитието на маникюра е достигнал ниво на изобретателност.Почти всяка втора жена е с лакиран и поддържан маникюр.Ако искате бързо и лесно да имате всяка седмица прекрасен и различен маникюр ви представяме специалните луксозни изкуствени нокти на TrendyStock. Те не само се поставят изключително лесно с правоъгълен стикер с двойно залепващо силно лепило.(Издържа до 7 дни)

В онлайн магазина предлагаме богат избор на различни по форма и цветове изкуствени нокти. Просто изберете подходящите за Вас и се радвайте на перфектен маникюр. Само сега и на страхотна цена от 12.-12.99лв. Разгледайте категорията с нашите предложения за нокти, и се доверете на качественото!