Пред огледалото- козметика

1
168
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

Кремовете за лице се използват от векове . Прилагането им е от съществено значение за всеки тип кожа и за всяка възраст . Те предпазват кожата от агресията на околната среда, от дехидратация и придава на кожата здрав вид. Съществуват различни кремове, които са предназначени за различни нужди , има регенериращи кремове, успокояващи, против стареене, хидратиращи, овлажняващи кремове и т.н. Всички те съдържат активни съставки , които са от значение за поддържането на кожата и епидермиса. Придават свежест и еластичност

Важно ли е да обръщаме по-голямо внимание на срока на годност след отваряне на грим или козметичен продукт? Нужно ли е да ги пазим, докато не изхабим и последната капка?

Продуктите имат два срока на годност, когато са запечатани от датата на производство и след отваряне. Обикновено след отваряне е изписано с месеци и върху нарисувана кутийка с отворен капак. Месеците показват до колко време козметиката ще е в най-добро състояние, но това не значи, че няма да се влоши при неправилно съхранение или попадане на бактерии.

Запечатаните козметични продукти обикновено издържат до 2-3 години, естествено съхранявани на сухо и прохладно място. То и за хранителните продукти има два срока, като например бурканче с хумус, което след отваряне се съхранява максимум до 7 дена в хладилник.

Кокосовото масло е много трайно, но също е добре да се съхранява далеч от пряка слънчева светлина и винаги ще разберете кога е негодно.

При затворената козметика трудно може да се улови момента на разваляне, но когато наистина трябва да се изхвърли ще има неприятен и различен аромат, цвят и консистенция.

Харесва ми чувството от закупуването на нова козметика или грим. Нямам търпение да пробвам и да проуча всяка съставка от вълшебните бурканчета, които ги наричам вълшебни, защото в днешно време не можем без тях, а защо ли?

Не можем без тях разбира се, защото ежедневието ни не е спокойно, натоварени сме, някои с работа, други с деца и неусетно от недоспиване се появяват тъмни кръгове под очите или акне от прекомерната употреба на сол или сладко-тестени изделия.

И тук идват на помощ всевъзможни видове продукти за кожата ни, за косата и ноктите. Нямаме 100% нужда от тях, а просто искаме да подсилим ноктите, да не се чупят толкова лесно, да заздравим косата, да се грижим за кожата си винаги да изглежда подхранена, мека и сияйна.

Всъщност винаги си задаваме този въпрос как да изберем правилния продукт за нас или този достатъчно добър ли е?

Основни съставки: Колаген, кокосово масло, алое вера, ретинол, Масло от жожоба, хиалуронова киселина

Естествените съставки ускоряват регенерацията и възстановяването на клетките и колагена: това са 24k нано златни петна, растителен колаген с висока плътност, витамин С, витамин Е, провитамин В5, пречистена вода и хиалуронова киселина.

Характеристика: За чувствителни зони

Предотвратява напукване

Овлажняващ крем

Естествено удължаване на косата

Тип човешка коса :  Перуанска коса

Престилки Лигавници Балсам Масло за брада Хидратиращ восъчен стилизиращ гребен