Красивата усмивка е бялата усмивка – как да направим и нашата такава

1
171
Добави коментар
clashbade
clashbade

От незапомнени времена хората са се стремили към съвършена усмивка. Това не е напразно, тъй като тя се забелязва първо от околните. Голяма част от човечеството не може да се похвали с перфектни генетични дадености. За тази цел обаче има стоматологични кабинети, които освен че ни избавят от редица болежки, имат силата да ни дарят с мечтаната усмивка. Един от методите е професионалното избелване на зъби. 

Защо зъбите потъмняват?

Най-голяма роля по отношение цвета на зъбите има емайлът. Редица храни и напитки могат да го оцветят или дори да унищожат част от него. Когато последното е факт, се разкрива дентинът. Той има жълтеникав  нюанс и ние естествено оставаме разочаровани от ефекта. 

Съществуват много средства използвани за избелване на зъбите, в това число и иновативни пасти, които наистина обещават краткотраен ефект. Наред с това е нужно да укрепите зъбите и да се погрижите за бъдещото им здраве.  

Бабини илачи

На наше разположение са много методи, чрез които да постигнем по–бял нюанс. Някои от тях са актуални и до днес, други са останали в миналото, като единственото внимание, което получават е нашият скептицизъм. Ето някои от по–разпространените методи:

Сода плюс кислородна вода: последното е добре познато химическо вещество с избелващо действие. Пригответе я със смесване на двата компонента до получаването на своеобразна паста. Намазвате зъбите с помощта на четка. Не е препоръчително да достигате венците. След няколко минути отмийте обилно. Изплакнете добре устата. 
Сода и ягоди: Както всички знаем, ягодите съдържат витамин С. Той е полезен, но не и по отношение на плаката. Води до нейното разрушаване и така зъбите пожълтяват. Киселината в плода от друга страна води до отстраняване на повърхностните петна. Тук содата допълва избелващия и абразивен ефект. Стрийте няколко големи ягоди и добавете чаена лъжичка сода. Нанесете сместа върху зъбите и разтъркайте. След три минути изплакнете обилно.
Куркума: Куркумата има силни антиоксидантни свойства. Известна е със способността си да оцветява в жълто кожа, текстил и всякакви други повърхности. Въпреки това, тя е способна да избели зъбите. Смесете малко куркума, лимонов сок и сол. С получената паста натрийте зъбите и след това изплакнете. 

Ако не сте привърженик на методите проба – грешка, професионалната помощ е сигурният и дълготраен метод, чрез който ще постигнете желаните резултати. 

В случай, че не сте убедени обърнете се за консултация към sofienriahi.com, за да изравните везните във ваша полза. 

Красивата усмивка не изисква много, но първата крачка към нея зависи изцяло от вас!