Проверка на дизелови дюзи

1
171
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Проверка на дизелови дюзи и помпи

Пълна проверка на дизелови дюзи по всички работни параметри на стенд BOSCH,Delph,Denso,Siemens VDO

Ремонт тест продажба рециклиранеГенериране на калибрационен код от стенд за дюзи Частичен ремонт на дизелови дюзи Пълно рециклиране на дизелови дюзиДоставка на нови и рециклирани дизелови дюзи

Дюзите осигуряват на двигателя точното количество гориво преди всеки такт на възпламеняване.Често дюзите на дизеловите двигатели са наричани още инжектори. При дизеловите двигатели дюзите могат да се окажат най вероятната причина за дефекти. Посредством компютъра на двигателя дюзите са свързани с други компоненти и сензори, отговорни за пълното изгаряне на горивната смес. За всеки цилиндър двигателят разполага с по една дюза като дюзите разпръскват горивото като мъгла вътре в горивната камера. Финно разпрашеното гориво от дюзите осигурява оптимално изгаряне, което гарантира по-добро разгръщане на мощността за по малък обем двигател спрямо близкото минало където ефективността на дизеловите двигатели не е била толкова висока . За постигането на толкова финно впръскване обаче горивото трябва да достига под изключително високо налягане. При директното впръскване, когато за дюзите работи помпа под високо налягане, се достигат до 2500 бара при модерни дизелови мотори от типа Common-Rail. По правило, колкото по-сложна е техниката, толкова по-податлива е тя на повреди. Дюзите на двигателите с директно впръскване са изложени на много сериозни натоварвания в горивната камера като животът им пряко зависи от филтрацията и навременна смяна на разпръсквачи и консумативи които ще ви спестят скъп ремонт за в бъдеще .

При липса на значителни износвания, нашите опитни специалисти извършват регулиране на инжектора, благодарение на високотехнологични стендове, с които разполагаме.

Проверка на дюзи дизел със стенд Бош Делфи Денсо

Възможни са генерирания на налягания на впръскване до 2,200 бара в зависимост от скоростта на двигателя при леките автомобили. Дизеловите модели с този вид система, например, бяха едни от първите превозни средства с компресионно възпламеняване със стойности на отработени газове доста по-добри от европейските разпоредби.