14 неща в помощ при справяне с алкохолната зависимост

17
156
Добави коментар
hlape
hlape

 

Алкохолната зависимост е сериозно заболяване, което изисква професионална помощ. Процесът на лечение се състои от различни етапи, споделят професионалните терапевти от център „Жива“, като всеки е много важен за по-нататъшното възстановяване и справяне с проблема.
Съществуват множество мнения, че определени продукти (билки, плодове, зеленчуци и др.) в комбинация с терапията, помагат за по-лесното справянето с алкохолната зависимост. Как? Като влияят полезно на тялото ни и ни помагат по-бързо да се възстановим. Кои са те?

Грозде

Гроздето се слави като най-доброто помощно средство при проблеми с алкохола. Когато усетите нужда да пиете, изпийте чаша гроздов сок, или хапнете няколко зърна. Гроздето е богато на калий, който спомага за поддържането на кръвния баланс, освен това стимулира бъбреците. Гроздето има пречиства тялото ни от токсините и дори се смята, че помага при борба с рака.

Момордика

Всяка сутрин пийте сок от мамордика, примесен с мляко. Смята се, че сокът от листата на мамордиката помага при алкохолната зависимост. Защо? Защото мамордиката помага за възстановяването на чернодробните клетки.

Ябълки

От дълбоки старини се вярва, че ябълките са лекарство срещу различни зависимости. Дори да не сте сигурни, опитайте, няма да ви навреди. Не само че премахват токсините, дошли в тялото в следствие на алкохола, но е доказано, че намаляват нуждата да го консумираме.

Целина

Сокът от целина се използва за изтрезняване. Смесете го с вода и го консумирайте поне месец, за да има резултат. След това, ще сте по-здрави и по-жизнени.

Фурми

Ползите от фурмите са много, но най-важното е, че помагат на хора, които се борят с алкохолна зависимост. Ако се консумират ежедневно, те помагат на тялото да се възстанови по-бързо.

Сурови бадеми

Бадемите са полезни за мозъка, но и за справянето с алкохола. Бадемите понижават кръвното и подпомагат общия баланс на тялото.

Вечерна иглика

Билките винаги са били мистерия. Доказано е, че екстрактът от семената на вечерната иглика помага, намалявайки нуждата от консумиране на алкохол.

Женшен

Женшенът изчиства тялото от токсините. Освен това, изследвания в САЩ и Азия доказват, че с негова помощ може да се намали абсорбирането на алкохола в стомаха. Така или иначе, женшенът е много полезен.

Бял трън

Млечният трън е чудесно лекарство срещу чернодробни заболявания, причинени от алкохолизъм. С негова помощ се подобряват функциите на черния дроб, възстановяват се щетите и действа благоприятно на цялата нервна система.

Глухарче

Глухарчето спомага за процеса на производство на бели кръвни клетки, подобрява тонуса и изчиства черния дроб.

Лимонче

Лимончето е билка, която помага за справянето с негативните ефекти от алкохолизма: махмурлук, болки в тялото и други.

Женско биле

Силен антиоксидант и мощен стимулатор женското биле помага за добрата работа на всички системи в тялото. Освен при проблеми с алкохола, женското биле е ефективно и при лечение на бъбреците, като се препоръчва и за черния дроб.

Плодови сокове

Ако се борите с алкохолната зависимост, включете в ежедневния си режим плодови сокове. С тях ще се контролирате да не посягате към твърдия алкохол.

Балансирано хранене

При борба с алкохола, храненето е от съществено значение за по-бързото възстановяване. Важно е вашето меню да включва всички важни хранителни вещества: плодове, зеленчуци, зърнени храни, протеини, ядки, кълнове и др. Избягвайте да консумирате твърде много бяло брашно, захар, подправки.