Изграждане на покрив

1
178
Добави коментар
fire19
fire19

При нужда от изграждане на покрив, първата необходима стъпка е определянето на бюджета от страна на собственика.

И все пак има различни видове изграждане на нов покрив. Това е при ново строителство или при премахване на стар покрив и построяването на нов. 

При всички положения цените на двете услуги са различните, защото при първата има естествен процес на строителство, при който изграждането на покрива идва на определен етап. При замяната на стар покрив първо се разрушава старата конструкция, а след това се започва строителството на новата покривна структура?

Колко струва изграждане на покрив? Няма определена цена, защото има различни фирми на пазара и всяка според своята история и начин на работа определят цената.  Нов покрив цена на квадрат е най-вероятното предложение, което ще получите от фирмите изпълнители на услугата. Не е рядко да видите оферта „по договаряне” защото фирмите оставят буфер, ако се наложат допълнителни харчове и това може да се предвиди при сериозен разговор между собственик и изпълнител. 

Ако се интересувате от строеж на къща или сграда до ключ, то тогава ще платите цялата сума и няма да се налага да изчислявате колко ще струва нов покрив цена. В този смисъл, хората които строят къщата си сами и на всеки етап избират различни майстори е по-вероятно да се сблъскат с изчисления и сметки от този характер, защото те ще трябва да определят бюджета. Не са рядкост ремонтите на стари покриви или направо изграждане на нов покрив на мястото на стария – услуги при които отново има опцията за цена на квадрат или цена по договаряне в зависимост от намесата, която се изисква.

Какво влиза в цената на квадратен метър?

Първо се изчислява цената на материалите, които ще се ползват за изграждането на новия покрив. В зависимост от покрива, това може да са различни материали, което води към различни цени. В сметката се добавя цената на труд, която самите майстори или фирмата определят. След това се добавят всички преки разходи за реализацията на услугата: пари за транспортни услуги, осигуровките на работниците, печалбата, която фирмата, ще изиска за себе си.

От всичко казано дотук, трябва да ви стане ясно как се определя сумата за изграждане на нов покрив цена на квадрат. Затова при отиване на преговори със строителна фирма и майстори на покриви предлагащи именно „цена по договаряне” може да се наложи първо сами да си направите сметката за бюджета, в който да позиционирате преговорите. Ако офертата не е изгодна, просто избирате нова фирма и така докато намерите изгодна цена на квадрат за изграждане на нов покрив.

Внимавайте, защото изборът е ограничен. Няма много майстори на покриви и понякога може да се наложи да чакате. Внимавайте и за майстори предлагащи по-ниски цени и даващи големи обещания, защото те може да са неопитни и просто да си търсят клиенти. Относно цената, която плащате за изграждане на нов покрив, не трябва да правите компромиси с качеството на изпълнение. Изберете професионалисти с опит, разберете се за цената и придвижете изпълнението напред.