Направа на покрив

1
325
Добави коментар
fire19
fire19

В този текст ще проследим етапите при направа на покрив, с цел да се разбере за какво плащат бъдещите собственици.

Покривът е много повече от просто декоративно покритие на сграда. Той осигурява защита от стихиите и валежите, помага за оттичане на водата далеч от конструкцията и осигурява изолация, която помага да се поддържа вътрешността на сградата топла или хладна, в зависимост от сезона. 

Има няколко вида покриви, но най-добрият за вашите нужди ще зависи от структурата, климата и количеството и вида на валежите, които са характерни за вашата локация. Независимо от вида на покрива, който искате да изградите, безопасността на работещите винаги трябва да бъде приоритет, тъй като покривните работи могат да бъдат опасни и винаги трябва да се използва оборудване за обезопасяване.

При направа на покрив на къща се следват стъпки, за да се осигури правилното изпълнение на цялата конструкция. Има два вида изпълнение – направа на нов покрив и замяната на стар, с нова покривна структура. Двата струват различно, защото при втория се премахва старата конструкция, защото иначе може да компрометира изграждането на новия покрив. Фирмите предлагат готова цена и за двете изпълнения, но при някои за направа на покрив на къща има определена цена на квадратен метър, а при други има покрив цена по договаряне.

Следователно при фирмите предлагащи цена на квадратен метър, трябва да се запознаете с това, какво включва цената. При фирмите работещи с цена по договаряне следва да се преговаря. При всички положения е редно да направите проучване на фирмите, да разгледате техни изпълнения и да преговаряте безкомпромисно за изработката на покрива, както впрочем, го правят и самите фирми. Покрив цена – за какво плащате?

За материалите, за труда на майсторите, за техните осигуровки и застраховка; за печалбата на фирмата. Всичко това се калкулира в цената на квадратен метър. Това е само цената за изпълнението на покрива. Трябва да се плати и на проектанта, и архитекта, трябва да се плащат таксите и разрешителните за строителство. Изобщо при направа на покрив на къща трябва да сте готови да платите всички разходи, за да няма спънки при етапното изпълнение.

След като ангажирате фирма изпълнител, не трябва да се притеснявате за изпълнението. Опитните майстори знаят как да доведат процеса докрай като следват всяка една стъпка. Обикновено при направата на покрив на къща за живеене няма много сложни детайли, защото повечето къщи се проектират по схема, за да е лесно изпълнението. Разбира се при нужда от по-сложни намеси, може да се оскъпи цената за изграждане на покрива, но това се калкулира предварително.

Фирмите и майсторите правят висококачествени жилищни покриви според зададените проекти.

Естествените климатични процеси, щетите от вятъра или дъжда, новото строителство всички тези фактори определят това, че имате нужда от инвестиция в покрив, на който можете да разчитате дълги години напред. Не случайно в интернет изобилства от предложения как да финансирате направа на покрив. Като собственици трябва да избирате каквото е изгодно за вас и да преценявате вариантите.