Груб строеж на къща

1
140
Добави коментар
fire19
fire19

Строителните фирми предлагат най-различни ремонти и строителни услуги.

Те струват различно, вършат се от различни майстори, имат различно времетраене и като цяло различни характеристики. В този текст ще се заемем с темата груб строеж на къща като строителство и ще достигнем до определянето на цената на грубия строеж – тема занимаваща много хора тръгнали да строят къща.

Грубият строеж е сбора от всички дейности свързани конкретно с изграждането на къщата. Какво включва изграждането на груб строеж на къща?Започва се от копаенето на земята, в която ще се поставят основите. Това става със строителна техника пригодена да копае на дълбоко и да изнася изкопаната почва. Следва наливането на бетон в основите и правенето на кофраж, и създаването на плочата служеща за кота нула. Проектът се следва безусловно и според него се отливат колоните и гредите, и следващите плочи. 

Изграждат се стените и се зидат вътрешните и външните; правят се стълбите, които ще свързват етажите. Финалната фаза е изграждането на подпокривната и покривната конструкция, полагането на изолация и най-горния слой по традиция керемиди, но в съвременното строителство шингли или друг вид покритие.

Какво НЕ включва изграждането на груб строеж на къща? Множество хора поръчали услугата изграждане на къща груб строеж са в неведение за всички услуги, които се извършват. Има такива, които на пръв поглед хората си мислят, че са част от грубия строеж, но оказва се, че не са част от услугата. Зидането на стените може да е част от грубия строеж, но измазването, мазилката не е. Хидроизолационните дейности, топло и шумоизолацията не влизат в също в грубия строеж. Множеството дейности спадат към довършителните работи (електрификация, водоснабдяването в дома, поставяне на дограма) и няма как също да влизат в грубия строеж. Още много неща не влизат в цената на грубия строеж.

За тях е възможно да се случват почти успоредно с изграждането на структурата. Подготовката на обекта, ограждането му и обезопасяването; осигуряване на убежище за техниката и инструментите След като накратко бяха обяснени подробностите, следа да изясним цената за груб строеж на къща – като следващ много важен въпрос задаван от потенциалните клиенти на строителната услуга.Преброете вече споменатите дейности по грубия строеж и почвайте да смятате. Всяка една от тях влиза в цената на грубия строеж. Много е вероятно изпълнителят да ви даде готова цена на квадратен метър, но тя ще варира много според конкретната ситуация. Случвало се е така, че един изпълнител на две различни къщи – отдалечени една от друга, значително да се различават в цените на квадратен метър.

По-лесно строителните фирми определят цената на грубия строеж, когато са в синхрон с архитекта и със сметките за материалите, създаването на конструктивната част и т.н. С груб строеж на къща цена