Каква е цената за изграждане на нов покрив

1
146
Добави коментар
fire19
fire19

При положение, че започнете проучване в Интернет, относно темата  за цената за изграждане на нов покрив и не се ограничавате до страни, ще видите много интересни резултати.

Цените на различните места зависят от икономическите реалности в различните държави и не може и да става дума за съпоставка. Така че на пръв поглед изграждане на нови покриви като услуга и цена в нашата страна може да струва доста по-евтино в сравнение с такова в САЩ.

Започнахме с този неудачен пример, за да се насочим към ценоразписите на строителните фирми предлагащи услугата по изграждане на конструкции на нови покриви. Различните компании предлагат различени модели на ценообразуване. Така че собствениците или бъдещите собственици на сградите сами да избират кой модел ще им бъде най-изгоден при избора. От съществена важност е да не се преценява най-евтината цена, като най-изгодна, а да се направи преценка на базата на предложеното изпълнение и какво включва дадената цена. 

Има фирми, които за изграждане на нов покрив не определят точна цена, ами поставят този елемент в сайта с маркер „по договаряне”. Следователно при контакт с тази фирма, можете да започнете разговор на чиста основа. Вие обяснявате какво очаквате, от какво имате нужда, какво бихте искали да включва крайната покривна конструкция. Вие също така изслушвате какво предлага и самата строителна фирма; какъв подход предлага; можете да се запознаете с етапите на изпълнение и как се решават възможно проблемни ситуации. 

Понеже още става дума само за изграждане на нов покрив цена, можете да се интересувате от всичко във връзката цена-изпълнение; има ли оскъпяване при възникнали проблемни ситуации; кога се заплащат материалите; съвсем естествено можете да се интересувате как ще се определи ценообразуването за изпълнението на покрива при вашата собственост. 

Преди да продължим с метода на ценообразуване на фирмите за строеж на нов покрив, следва да кажем, че има разлика между цена за ремонт на покрив и изграждане. Затова много често самите фирми излагащи своя ценоразпис онлайн, имат строго определени цени за ремонтните дейност и цена по договаряне за изграждане на нов покрив. Обикновено ако в сайта има секция изграждане на нов покрив цена, тя е най-високата от всички услуги, които ще видите, защото тя включва всичко в себе си преценено на квадратен метър. 

Цената на покрива – на новия покрив – се определя и от материалите, които ще се използват за строителството. Има разлика между стари керемиди и битумни керемиди например; има разлика между цената на хидроизолацията; може да има малки разлики в детайлите. 

Точно затова е важно на ниво преговори да разберете от фирмата изпълнител какво ще включва тяхното изпълнение: изграждане на самата конструкция, но ще има ли и изграждане на хидроизолация и покритие на самата структура. Не трябва да оставяте нищо на случайността. 

Преговорите за изграждане на нов покрив обикновено са безкомпромисни защото само така се постига качествен краен резултат. Потребителите на услугата трябва да разберат, че изпълнението на нов покрив е крайно отговорна задача и не трябва да спестяват от нищо, което фирмата изпълнител предложи. Отговорност на собствениците е да се запознаят с абсолютно всичко, което ще заплатят.