Ремонтиране на покриви

1
140
Добави коментар
fire19
fire19

От всички ремонтни услуги към тази свързана с ремонтиране на покриви, представката „най” може да се добави най-често.

Най-скъп ремонт; най-трудно се намират майстори, най-скъпи материали, но това е така, заради изключително чувствителната конструкция каквато е покривът на сградата.

Той е целогодишно изложен на всякакви климатични аномалии (особено през последните 10 години).  Той трябва да устоява на бурни ветрове, обилни валежи, замръзване и отмръзване в един ден, ултравиолетови лъчи и силен пек през лятото, градушки и какво ли още не. Всичките тези фактори, редом с некачествено изпълнение в началния етап на строителство често довеждат до непредвидени ремонти. Колкото повече се забавите, толкова по-скъп ще бъде ремонта, защото вече може да са засегнати и части от сградата, но това е друга тема. 

Под ремонтиране на покриви може да се разбира цялостен ремонт, частичен ремонт, ремонт на хидроизолацията, ремонт на горния слой керемиди, ремонт на улуците, смяна на керемиди, смяна на изолационни части. Списъкът може да бъде много дълъг, защото и самите проблеми се случват различно според редица фактори. Затова когато ви трябва ремонт на покрив, ще трябва да се насочите към правилните майстори – тези познаващи проблема и знаещи решението му. 

Обикновено за ремонт на покрив, самите фирми разполагащи с интернет сайт, имат ясно установен ценоразпис. Там обикновено са споменати всички видове ремонти, които са в ноу-хау сферата на самите майстори във фирмата. Много от цените са стандартизирани – цена на квадратен метър, но има и такива оставени „по договаряне”. Тези вторите са следствие на предвидени промени, които може да се случат по време на ремонта, изискващи допълнителна намеса. Има и други съображения, но те са в правото на самите майстори. 

Как да познаете, че покривът има нужда от ремонт? Най-добрият начин е да му правите редовна проверка, не е задължително вие като собственик, но може да наемете специалист, който да обхожда покривната площ и да прави анализ на ситуацията. По-неприятно е ако сами откриете, че покривът е за ремонт. Това често се случва когато след обилен дъжд прокапе, или случайно забележите влажни петна по стените на сградата. При всички случай, видите ли такова нещо, трябва да влезете в контакт с майстори. 

Не трябва да оставяте много дълго проблем следствие на повреда в покрива.

В зависимост от степента на повредата, това може бързо до доведе на нарушения в конструкцията на сградата, а оттам насетне парите за ремонт ще се увеличат. Неглижирането на покривните проблеми често води до проблеми, които не сте желали, така че не трябва да подхождате с пренебрежение. Точно затова не са малко страните в света, при които периодичния преглед на покрива е нещо съвсем нормално за собствениците. 

В България нещата, често са оставени на съвестта на самите собственици.

Те могат да избират дали да наемат периодично специалист за преглед на покрива. Съветът ни по принцип към хората е, ако нямат възможност да финансират такива периодични прегледи и за да избегнат ремонтиране на покриви в непредвидено време, да се запознаят с гаранцията на материалите, с които е изработен покрива. Това ще има даде възможност да ги проучат и сами да проверяват покривното състояние след случило се природно явление носещо риск за конструкцията.