5 въпроса, които ще си зададете преди поставяне на дентални импланти

2
266
Добави коментар
clashbade
clashbade

Важното е да поверите красивите си зъби на специалист, както и да сте сигурни, че са използвани качествени материали

Никой от нас не би искал да се случва така, че да губи един или няколко от зъбите си, но понякога тази процедура се явява неизбежна. След това обаче идва моментът, в който трябва да пристъпите към важно решение – ще заложите на дентални импланти или ще изберете поставянето на мост.

Второто не винаги е опция, затова понякога нямаме вариант и място за колебание, нужно е само да се оставим в ръцете на специалистите.  

Следват и въпросите, които със сигурност ще ви вълнуват преди извършването на самата стоматологична интервенция:

   1. Какво представляват имплантите?

Те приличат на винтове, чиято роля всъщност е да заместят корена на извадения зъб. При операцията се монтират в челюстта, след което с времето се сливат с нея. Имплантите не са пречка за последващо слагане на корони, протези или мостове.

   2. От какво са изработени?

Използват се биологични титаниеви сплави с цел костта да не изхвърли външното тяло. Има хора, които имат непоносимост към този материал, като тогава алтернатива могат да бъдат циркониевите импланти.

   3. Предимствата на лечебния метод

Съвременната дентална медицина разчита на този иновативен подход, тъй като той наистина има редица предимства.

Основното е, че запазва и предпазва съседните зъби, а не се налага те да бъдат изпилени, както се изисква при мостовите конструкции.

Естетиката е гарантирана и възвръщате самочувствието си от красивата усмивка.

Когато имаме липсващ зъб, костта може да се резорбира и останалите зъби да се изместят. Този проблем се елиминира с имплантите.

Със сигурност храненето и говора ви няма да са нарушени, ще се наслаждавате на обичайните си навици и общуването с околните.

Дългият им живот също е съществен плюс – той е минимум 20 години.

   4. Болезнено ли е

Вероятно няма да се сблъскате с неприятни усещания и болка, защото поставянето е бързо и се извършва с местна упойка.

   5. Кои са стъпките към крайния резултат

Първоначално е необходима консултация с опитен дентален специалист. При нея се пристъпва към рентгенова снимка и се изготвя план за действие. В този момент ще ви бъде съобщена и цената за поставяне на импланта.

След самата процедура се изчаква няколко месеца до половин година, за да се даде време на челюстта да обвие импланта. На финала се изработва и самата корона над импланта.

Разгледайте портфолиото на естетичния стоматолог, който създава красиви усмивки с вдъхновение и дори обича да пее, докато работи – SofienRiahi.com.