Усвояване на тераси

1
115
Добави коментар
fire19
fire19

Независимо дали терасата в един дом е голяма или малка, сега тя често се нарича „другата стая в къщата“.

Това е много ценно пространство, особено ако живеете в града и затова заслужава вашето изключително внимание. Точно по тази линия се е родила и идеята за усвояване на тераси – превръщането, адаптирането им в площи за живеене, извън определената функция на балкона.

Ето как стоят нещата фигуративно. За да се възползвате максимално от пространството на терасата, трябва да обърнете внимание на оформлението, материалите, оборудването, мебелите и растенията. Ключовата дума е „оптимизация“. Изберете оформлението, което е най-подходящо за вашия начин на живот. Започнете като си задавате въпроси и си отговаряте на тях.

Харесва ли ви там да посрещате хора и искате да готвите навън? Ако да, инвестирайте в маса и прибори за готвене. Как обаче ще се защитите през зимата или когато вали. Тогава вече идват майсторите. Влезте в контакт с фирма за строителни ремонти и преустройства и вижте какво предлагат като усвояване на тераси. Сигурно е, че всичко започва с план съобразен с вашите желания, с възможностите на терасата като архитектура и с възможностите за промяна. Не забравяйте, че терасата е продължение на дома и не бихте могли да измисляте някакво нетипично пространство чуждо на дома.

Време е да продължите с въпросите. Бихте предпочели да използвате тази зона, за да се отпуснете? В този случай вашият план за осигуряване на сянка през лятото е вашият най-ефективен инструмент. Искате терасата да има повече цветя? Тогава ще осигурите подходящата светлина и място. Ето такива въпроси ще ви помогнат да придобиете по-добра перспектива на перфектното оформление за вашата домашна тераса.

Според решението, което търсите, много важно е да вземете предвид положението на вашата тераса по отношение на слънчевата светлина. Това ще е допълнителен бонус за пресмятане на климатичните процеси, които ще протичат целогодишно, а това ще помогне за изготвяне на проекта и съобразяване с даденостите.   

Какво най-често се заменя и ремонтира при усвояване на тераси?

Всичко върви според проекта. Най-често се сменя дограмата. От вътрешната страна към помещението, може да се смени старата с нова, а при изграждането на помещение от външната част на балкона се закупува нова. Често се правят топлоизолации, разделителни структури – зидани или с гипсокартон. Правят се инсталации за готвене, добавят се мебели, налага се боядисване и оформяне на новото пространство. Въобще строителни услуги като при строителство на дом. Всяка от тях си има ценоразпис, като при терасните изпълнения може да има вариация.

Важно е да планирате проектите за мечтания дизайн предварително, но не забравяйте да определите бюджет и да вземете предвид възможната намеса на професионалист. Изграждането на тераса изисква известна тежка работа, особено когато става въпрос за строителни ремонти при една толкова деликатна конструкция като терасата. Няма как да минете просто с идеята и изпълнението. Пресмятането, бюджета , оценката на място, определянето на изпълнението, всичко това са важни неща изискващи подреден анализ на базата съществуващи данни.