Нов акумулатор за колата: Наближава ли моментът и какъв да изберете

1
141
Добави коментар
clashbade
clashbade

Смяната на акумулатор за колата е неизбежна в даден момент и обикновено ни сварва неподготвени, въпреки че можем да избегнем това неудобство

Когато автомобилът откаже да запали, основните съмнения са в посока за наложителна покупка на нов акумулатор. При подобна ситуация няма как да отложим действията за следващ момент и се изисква бързо да вземем мерки. Препоръчително е да избегнем това неудобство и да бъдем нащрек при първите признаци за наличието на задаващ се проблем.

Ако сутрин се затруднявате да потеглите веднага и запалването се забавя, проверете акумулатора. Това може да стане в сервиз или да измерите напрежението сами. При стойност под 12.4 V устройството трябва да бъде заредено или просто е за смяна.

Как да направите добър избор на акумулатор

Според данните на колата

Размерът на акумулатора зависи от возилото ви. Консултирайте се със специалист, ако не успявате да се ориентирате в упътването. Изключително важно е показателите да съвпадат с потребностите на автомобила ви, за да си гарантирате дълготрайна и пълноценна употреба.

Вид на захващане

Ключов детайл е и начинът на закрепване и разположението на полюсите. Според производителя на колата – европейски, американски или азиатски, са съответно и видовете клеми. Плюсовете може да проверите, заставайки с лице към акумулатора и погледнете надписа на етикета.

Технологична изработка

Оловно-киселинните акумулатори са масово търсени, тъй като за разлика от литиево-йонните са значително по-изгодни като цена.

При тях има няколко основни модели, които се предлагат на пазара и се използват от собствениците на автомобили: Wet Cell, AGM и Gel.

Разликите им се състоят предимно в състава на електролитната течност и вложените материали вътре.

До колко марката е от значение

Мнозина потребители правят грешка, считайки, че всеки марков продукт е от висок клас. Всъщност популярните производители също имат свои серии от ниско и икономично ниво. Съществено определящи са техническите показатели, типът на акумулатора и гаранцията, която ви се предоставя от вносителя чрез търговеца.

Бюджетът, с който разполагате, също е от значение, но не бива и да правите драстични компромиси само в името на цената, за да сте сигурни, че сте открили правилното решение за вашия автомобил.

Често фирмите са склонни и на отстъпки, ако върнете стария си уред, което е допълнителен бонус при покупка на акумулатор.

Бъдете в крак с новостите и се възползвайте от удобството на онлайн пазаруването.

Избирайте между 500 модела акумулатори и хиляди аксесоари, консумативи и средства за автомобила на Dikar.bg.