Binance мнения, регистрация и отзиви за криптоборсата• OnChain.bg

1
133
Добави коментар
moonandback
moonandback

Когато стане въпрос за стабилна и сигурна борса за търговия с крипто активи, винаги има много въпроси. Изключително важно е добре да изберете борсата в която ще тъгувате, за да се избегнат евентуални усложнения при изтеглянето на сумата.

Най-напред трябва да се уточни, че Binance е борса за криптовалута. Не е добра идея да се ползва за портфейл, като за тази цел трябва да се ориентирате към други услуги.

Активен линк с възможност за регистрация може да бъде намерен тук: Binance.com

Информация

Запознайте се с криптовалутната борса Binance, която се появи едва през 2017 г., но през този период успешно влезе в първите позиции в своя сегмент на пазара.

Значителна част от интернет потребителите, особено представителите на младото поколение, се интересуват активно от всичко свързано с криптовалутите. Този интерес от време на време се подхранва и от сензационния растеж на една или друга монета и информацията за безпрецедентните приходи на техните притежатели. В такива моменти, броят на търсенията на крипто-тематиката (Какво е крипто валута, как да печелим Bitcoin и къде да го съхраняваме, какво е това майнинг?) нарастат многократно, защото всеки иска да се присъедини към този печеливш отрасъл. Следва вълна от повишено търсене на оборудване за добив, увеличаване на цените на това оборудване и т.н.

В тази каша, много начинаещи забравят или по-неопитните пренебрегват факта, че от крипта може да се заработва не само в дългосрочен план, дочаквайки значителния ръст на монетите, но и има и други, по-бързи начини – чрез специализираните платформи.

Криптовалутната борса Binance

Платформите за търговия с криптовалута отдавна са станали неразделна част от пазара. Съществуват редица добре познати и популярни борси, които доказаха своята надеждност и ефективност. По принцип, именно върху тях е концентрирано вниманието на повечето потребители. Но от време на време, този утвърден списък се попълва и с нови имена, които за кратко време завоюват мястото си сред приоритетните ресурси. Днес ще поговорим именно за такава услуга, която в рамките на кратък период от време успя да се превърне в една от най-големите и най-обещаващите платформи за криптообмен. Това е китайската борса, наречена Binance, а по-долу ще Ви представим и нейното подробно ревю.

Общи сведения за Binance

Ресурсът, за който ще говорим днес, е много млад, дори може да се каже, че е юноша. От раждането му са изминали само няколко месеца (година на регистрация – 2017 г., място – Хонг Конг). Младата възраст обаче не попречи на Binance бързо да излезе на първите места в своя пазарен сегмент. За постигането на такъв невероятен резултат, помогнаха грамотната рекламна кампания, много лоялната комисионна политика, рефералната система и редицата уместни действия на администрацията. В крайна сметка, платформата стана толкова популярна, че сега нейният екип трябва по някакъв начин да ограничи потока от желаещи да се регистрират.

От една страна, такова бързо завоюване на лидерските позиции ни навежда на мисълта за хайл, особено като се има предвид, че този ресурс не предлага нищо изключително в сравнение с останалите аналози. От друга страна, обратната връзка от страна на търговците и инвеститорите свидетелства за добрата репутация на платформата, има много удобен и функционален интерфейс, който позволява на участниците да бъдат непрекъснато информирани за пазарните конюктури, както и редица други предимства.

Привлекателните страни на борсата

И така, да продължим разговора за доброто, т.е. за достойнствата на въпросната търговска платформа:

Независимо от китайския си произход, Binance има международен фокус, както се вижда и от поддръжката на няколко езика.
При регистрирането няма нужда от верификация, което несъмнено привлича много потребители. Вярно е, че липсата на верификация ограничава размера на лимита за изтегляне на два BTC за ден, но тези ограничения едва ли ще изглеждат твърде строги за мнозинството.
Не по-малко привлекателни са и ниските комисиони – 0.1% за транзакция и 0% за депозит.
Невъзможно е да не се спомене и много високата скорост на работа на платформата и способността й да се справя с големи обеми от операции. Също така, почти не се наблюдават сривове в работата, дори и при пикови натоварвания.
Бинанс поддържа повече от 80 валути, има мобилно приложение, а репутацията на основателя й е безупречна във всяко отношение.

Вътрешноборсова криптовалута

На вълната на популярността на краундфаундинга, авторите на проекта Бинанс успяха да стартират проекта си не със собствените си пари, а от инвестиционни средства, събрани по време на ICO. В събирането на 15 милиона долара участват и добре известни имена и компании. В рамките на ICO е била пусната собствена монета на проекта, наречена Binance Coin.

BNB (Binance Coin) се търгува на борсата на равни начала с останалите цифрови валути и освен това се използва за извършване на обменни операции. Участниците, притежаващи този токен в баланса си, получават 50% отстъпка от търговските операции.

Първоначално в оборот са пуснати 200 милиона токена, но във времето броят им ще бъде намален до 100 милиона. Създателите на платформата планират да насочат една пета от печалбите за закупуването на монети и след това да ги унищожат.

Binance Coin не се копае. Единственият начин за нейното притежание е да я закупите в самата платформа. Що се отнася до перспективите за растежа на монетите BNB, много експерти ги оценяват доста оптимистично, тъй като тази крипта се базира на реалния бизнес. Така, че покупката на токени с голяма вероятност ще донесе на бъдещите си собственици известна печалба от спекулативни сделки.

Процесът по регистрация на официалния сайт на платформата

На официалния сайт на Binance е малко вероятно да срещнете непреодолими трудности, но предварителното запознанство все още няма да е излишно, ако заради това, от рускоезичната версия има още много какво да се желае.

Ако сте повече или по-малко владеещи английски език, препоръчваме да работите с английската версия. Но тъй като не всеки може да се похвали с познанията си по този език, ние ще разгледаме руската версия, която е по-близо до мнозинството от нашите сънародници, за да се постигне пълна яснота.

И така, трябва да се регистрираме. За това вдясно в горната част кликнете върху “регистриране” и въведете всички необходими данни. Обърнете внимание, че към паролата има определени изисквания – тя трябва да се състои от малки и главни букви, както и от цифри.

Тогава системата ще Ви изведе малко необичайно капча, която често води потребителите до объркване. Фактът е, че тя е направена във вид на детайли от пъзел, които трябва да поставите на място. Трудностите възникват поради факта, че много хора се опитват да издърпат курсора именно, като част от пъзела, но трябва да преместите плъзгача в долната част на картинката и всичко ще си дойде на мястото.

Като цяло ще приемем, че сме преминали този етап. Остава да въведете електронната си поща и да потвърдите регистрацията, като кликнете върху връзката. След тези манипулации можете веднага да преминете към работата си на борсата, но можете да теглите до 2 биткоина на ден, не повече. Повечето от потребителите вероятно ще им бъде достатъчно, но ако решите да търгувате с размах и този лимит не Ви устройва, трябва да преминете през двуфакторна верификация, която ще Ви предложи системата. (целият процес е описан подробно в присъстващите инструкции, а лимита за изтегляне е увеличен до 100 BTC).

Как да попълним сметката си и да изтеглим спечеленото?

Преди да започнете активна дейност по закупуване / продажба, разбира се, трябва да попълните баланса си. Но е нужно да знаете, че фиатските пари не се поддържат от платформата, т.е. можете да използвате само криптовалута. Ако нямате такава, отидете на една от криптоборсите и си купете от там крипта или заменете традиционни пари в обменника (при тези услуги, обменните курсове могат да се различават значително, така че потърсете най-печелившия, като използвате агрегатора за обменни услуги).

Трудности при попълването могат да възникнат именно поради лошия превод на руски, но всеки потребител може напълно да се справи с тази задача. В раздела “Активи” отидете на “Изтеглете наличното” и пред вас ще се отвори списъка с всички налични криптовалути с бутона “Депозит” срещу всеки от тях. Кликнете върху този бутон и попълнете сметаката си. Най-лесният начин да попълните сметката си с BTC. В бъдеще, ще можете да си купувате биткойн или друга алтернативна валута.

Когато става въпрос за изтегляне на натрупаните средства, отново отидете на веригата “Актив” – “Изтегляне”, а след това изберете желаната крипта, кликнете върху “изтегляне”, въведете адреса на електронния “портфейл”, към който искате да се прехвърлят парите и натиснете бутона “Извод”. Всяка от тези операции се потвърждава чрез електронната поща.

Да пристъпим към търговията

И така, след като сте попълнили профила си, можете да започнете и да търгувате. За да направите това, отидете в менюто и потърсете “Търговски център”, кликнете върху този раздел и влезте в завладяващия свят на търговията с криптовалути.

Изберете един от четирите предложени пазари, след което определете валутната двойка и ще се окажете на страницата с подробна информация за котировките, цените и другите немаловажни моменти.

На сайта има 2 типа ордъри – Лимит и Маркет. Първият тип – това е в очакване на ордери, които се изпълняват при достигане на цената до определено ниво. Втория ордър, тип Маркет, се изпълнява незабавно при текущата пазарна стойност.

За да създадете Маркет-ордер, трябва да отидете в раздел Маркет на страницата на интересуващата Ви валута, да въведете размера на криптата, която искате да купите (или да продадете) и да кликнете върху бутона. Актуалните цени се изобразяват на екрана вляво. Веднага след като се изпълни пазарния ордер, парите незабавно ще се прехвърлят в сметката Ви.
Лимитирания ордер се създава съответно в раздел Limit. Тук трябва да посочите желаната покупна или продажна цена. С помощта на лимитираните ордери можете да постигнете по-изгодни резултати за себе си и няма нужда постоянно да наблюдавате процеса. Например, ако смятате, че стойността на дадена криптовалута ще намалее, тогава ордерът трябва да бъде създаден за покупка, а ако съществуват всички предпоставки за растеж, то тогава се създава ордер за продажба с цена, надвишаваща пазарната. В случай, че цените Ви са били достигнати, поръчките ще бъдат изпълнени и парите ще бъдат в баланса Ви.

Между другото, борсата Бинанс предлага 2 платформи за търговия, от които да избирате – основната Basik и разширената Advanced. Ние в случая говорим за основната версия, тъй като разширената платформа е предназначена за професионални трейдъри и се характеризира с наличието на задълбочен технически анализ. Този вариант просто не е подходящ за начинаещи. И като цяло, работата по този ресурс не е много проста, както твърдят някои източници. Затова, бъдете подготвени за това, че ще трябва да положите усилия и знания, за да овладеете всички търговски инструменти, представени тук.

Комисионни и такси

Вече споменахме, че комисионните на борсата Binance са доста ниски, което привлича много потребители. Проведената сделка ще Ви струва само 0,1%, но комисионата за изтегляне на различните валути е различна. Размерът им се показва в съответния раздел.

Но дори и такава ниска комисионна, като една десета от процента, може да бъде намалена наполовина. За да получите тази отстъпка, трябва да имате токени BNB в сметката си. От тях ще бъдат отчислени 0.05% от комисионната. Между другото, купуването на вътреборсови токени може да бъде много обещаваща инвестиция, тъй като те постоянно увеличават цената си. Във всеки случай, засега.

Партньорска програма на Binance

Този проект също е ценен поради наличието на реферална програма. Според нейните условия, от всички участващи потребители, Вие ще получавате доход в размер на половината комисионна от техните операции.

Сега на въпроса къде да получите реферална връзка. Можете да отидете в “потребителския център” (горния десен ъгъл) и след това да кликнете върху големия надпис “реферална програма на Бинанс”. След това ще попаднете на страницата, където ще намерите, както връзката, така и цялата необходима информация относно условията на програмата.

Можете в акаунта си просто да кликнете върху името на крипто борсата и отново ще се появи картинка с надписа за рефералната програма. Кликнете върху нея, влезте в рефералния кабинет и там – ще откриете връзката, която трябва да бъде копирана и поставена така, че да може да се види от колкото се може повече потребители.

Някои отрицателни моменти в Binance

Вече говорихме за предимствата на сайта, а сега е време да поговорим и за недостатъците му. Всъщност вече споменахме някои от тях в другите раздели. Не са толкова много, но трябва да знаете за тях:

Първо, това е далеч от перфектната рускоезична версия на сайта, която не прави работата невъзможна, но до известна степен я затруднява. Освен тези проблеми, борсата все още няма рускоезична техническа поддръжка.
Вторият не много приятен момент – липсата на възможност за работа с фиатните валути. Това също не е смъртоносно, но някак си ограничава.
И, накрая, възможно е “увисване” на сайта. Това се случва в моментите на пикова активност на участниците, а с това, както знаете, нищо не може да се направи. Разработващият екип обаче полага всички усилия и бързо решава проблема. Но ако се случи нещо подобно, не трябва да се плашите и разстройвате. Просто влезте в ресурса след известно време.

Обобщение

Запознахме се с ревюто на станалата вече доста популярна китайска крипто борса Binance. Какво може да се причисли към факторите, които говорят в полза на този сайт? На първо място, това е разбира се, доверието, което му гласуват много трейдъри от цял ​​свят, което само по себе си свидетелства за надеждността на ресурса. Факт е също, че в кратък период от време тази борса се нареди сред лидерите на пазара по обема на търговията, което говори за сериозната работа на екипа. Така, че перспективите за проекта са доста оптимистични. Добавете тук и бързата обработка на транзакциите и ниските комисионни – и преди вас стои примера за почти перфектната крипто борса.

Въпреки това, както навсякъде, така и тук има обратна страна на “медала”. Така например, бързият темп на развитие на услугата води до мисълта за хайп, така че едва ли е разумно да държите всичките си средства тук. Освен това, функционално, Бинанс не може да надмине доказалите се във времето борси, като Polonieks или Bitfinex. Освен това, липсата на поддръжка на фиатна валути до известна степен ограничава рамките на спекулациите и оказва неблагоприятно въздействие върху тяхната доходност.

Като цяло, тук си има своите “За” и своите “Против”. Няма да Ви разубеждаваме от сътрудничеството си с тази услуга и тя е наистина интересна и обещаваща, но също така не Ви съветваме да концентрирате цялото си внимание и ресурси върху нея. Освен това, Интернет е богат на други, еднакво удобни и печеливши търговски платформи.

Какви криптовалути и койнове можете да търгувате в Binance

Поддържат се доста монети, списъкът се обновява доста често, към момента той включва:

TRON (TRX);
Binance (BNB);
NEO (NEO);
Ethereum (ETH);
Litecoin (LTC);
Qtum (QTUM);
EOS (EOS);
Status (SNT);
Bancor (BNT);
NeoGas (GAS);
Bitcoin Cash (BCC);
Bytom (BTM);
TetherUS (USDT);
HealthCare Chain (HCC);
Hshare (HSR);
openANX (OAX);
district0x (DNT);

5
/
5
(
4
votes
)