Tестване на дизелови дюзи и помпи ГНП инжектор стендоване дизел

1
168
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Често задавани въпроси и отговори за ремонт на дюзи

Дюзи, ремонтирани с съответстващ калибриращ код към всяка от тях ? : Генериране на нов калибриращ код за точна корекция на моторният компютър; Клапан за управление с диамантоподобно въглеродно покритие; Прецизно изработен разпръсквач от Delphi за оптимално разпръскване, ниски емисии и подобрена производителност на двигателя. Какво е важно да се знае докато се подменя или ремонтира дюза? Комън рейл дюзите изискват много малки производствени толеранси на само няколко микрона. Допълнително, всяка дюза е уникална, изключителна като пръстов отпечатък, така че, когато дойде време за тяхната подмяна е важно сервизът да е обучен да се справя с тези прецизни компоненти, използвайки оригинални части и специализирано оборудване. Как C2i/C3i кодирането засяга ремонта на дюзите? Когато една дюза е ремонтирана, нейните характеристики ще бъдат променени. Следователно е много важно новият C2i или C3i код да бъде генериран за дюзата и да отрази производителността на ремонтираната дюза. 

Как се репрограмира моторен компютър с кодовете за дюзите?

За да замените Delphi комън рейл дюза техникът трябва да използва диагностичен уред, който е способен да попълва C2i или C3i код в моторният компютър. DS100E или DS150E на Delphi със Diesel Max софтуер са сред предпочитаните устройства в независимите сервизи, които могат да предоставят тази възможност. С това техникът ще бъде способен да открива и изтрива грешни кодове, както и да прочита информация в реално време. DS уредът с Diesel Max софтуер е достъпен като част от центъра за обслужване на Delphi  – Diesel module.

Какво е пиезо-инжектор?

Има два вида пиезо-електрични инжектори:

Electro-hydraulic injectors

Direct acting injectors

В първия случай, работещият принцип е идентичен с електромагнитен тип инжектор, но бобината е заменена с пиезо елемент, за да движи клапана, който контролира движението на иглата като променя налягането. Във вторият случай, иглата е директно движена от пиезо елемента.

Изходното налягане на ГНП може да бъде тествано използвайки специален стенд. 

-тест на пълно натоварване (Full load); -тест на плътност в клапанната група на помпата (Leakage testing); -проверка за изправността на регулатора на налягане (Efficiency active test). Само правилното изпълнение на процедурите по поддръжка и ремонт на дизеловите помпи гарантират дълги часове безотказна работа и ниска себестойност на извършените по горивната система ремонтни дейности .

денсо помпа тест гнп стенд