Предимствата на LED осветлението на басейна

1
143
Добави коментар
bekyarov
bekyarov

Как осветявате зоната на басейна си? LED светлината има много предимства за собствениците на жилища и бизнеси – включително за басейни. Говорете с екипа на Baseini.eu , за да научите повече за LED осветлението на басейна днес. Докато преминаването към LED може да изисква първоначална инвестиция на време и пари, възвръщаемостта на вашата инвестиция си заслужава!

Има толкова много предимства от използването на LED светлини за вашия басейн и външни пространства. Ето няколко:

Ефективност

Истината е, че LED светлините използват близо 85% по-малко енергия от обикновените крушки. Какво означава това за вас? Това означава по-малко пари, изразходвани за месечни разходи за енергия и осветление. Въпреки че може да е изкушаващо да похарчите по-малко за крушки с нажежаема жичка за вашите лампи и осветителни тела, вие ще отделите повече извънреден труд, за да ги замените. Освен това LED осветлението  е много по-добро за околната среда.

Стойност

Ако всички преминат към LED осветление, спестяванията на енергия биха били поразителни. Смята се, че през следващите 20 години преминаването към LED крушки може да спести над 250 милиарда долара от енергийни разходи, да не говорим за значително намаляване на въглеродните емисии. Също така, ще бъдат изхвърлени много по-малко LED крушки поради дълголетието им, допълнително намалявайки въглеродния отпечатък, който оставят след себе си. Стойността на LED е очевидна при намаляването на месечните Ви сметки за ток и насърчаване на по-екологична среда.

Видимост

Когато обмисляте колко безопасни са зоната на басейна и палубата, помислете за видимостта. Виждате ли добре във и около водата? Искате ясна, безпрепятствена гледка към вашия басейн – особено ако имате деца, които плуват. Освен това искате да виждате добре през нощта или след настъпване на мрака, поради което за начало купувате осветителни тела за басейни. Уверете се, че имате най-доброто осветление около вашия басейн, за да подобрите видимостта и да направите басейна възможно най-безопасен.

Дълголетие

Тайната на ефективността на LED е неговата дълготрайност. Повечето LED крушки издържат над 25 000 часа. Това означава, че можете да оставите лампите си включени повече от 15 години, преди да се наложи да смените крушката! Лампите с нажежаема жичка и халогенните крушки бледнеят в сравнение – типичната продължителност на живота на нажежаемата крушка е само 1000 часа.

Безопасност

Друго предимство на LED е присъщите им характеристики за безопасност. LED светлините не излъчват топлина, така че са далеч по-малко опасни от пожар, което ги прави най-безопасният вариант. Крушките с нажежаема жичка отделят топлина, която може да бъде опасна. Трябва да се спомене, че ограничаването на необходимостта от честа смяна и подмяна на крушки в осветителните тела на басейна също намалява възможността за инцидент, нараняване или повреда – или на вашето тяло, на басейна, или на вас самите!

Качество

Не е необходимо да жертвате качеството и яркостта за ефективността на LED. Светодиодите са ярки и интензивни. Около басейн те ще изсветлят, озарят и осветят напълно – точно това, което искате за вашите външни пространства!

Скорост

Забелязали ли сте някога, че има забавяне, когато превключвате ключа или включвате лампа, когато използвате крушки с нажежаема жичка? LED осветлението се нуждае от по-малко време за затопляне, така че домът ви се осветява бързо и ярко в момента, в който ги включите.

Цвят

Друга полза, която трябва да имате предвид, е тази, за която може би не сте се сещали: индексът на цветопредаване. Индексът на цветопредаване (CRI) е просто по-висок при LED, отколкото при халогенни или крушки с нажежаема жичка или осветителни тела. Това означава, че цветовете, осветени с LED, са истинските цветове на това, което виждате; цветът не е изкривен. Цветовете на LED светлините са живи, истински и лъскави.

Функция

Друга чудесна причина да изберете LED светлини в близост и около вашия басейн е страхотната функционалност, която те предлагат. Светодиодите могат да бъдат инсталирани с възможности за затъмняване, което ще създаде уникална атмосфера и ще намали разходите ви за енергия месечно. Освен това, кой не обича възможността да регулира осветлението според времето, повода и настроението си?

Трайност

Случвало ли ви се е да изпуснете или ударите крушка, когато я сменяте и последсията са счупване на нажежаемата жичка? Това прави крушката безполезна и може да провали вашите планове за подмяна в този момент. Светодиодите не използват същия тип нажежаем материал, така че са по-здрави. Светодиодът е закрепен в епоксидна смола, така че е здрав и по-устойчив на повреди.

Осветление

Причината, поради която светодиодите имат толкова фантастично осветление, се дължи на тяхното 180-градусово осветление, което те предлагат. Светодиодите използват цялата светлинна енергия, като изобщо не я улавят или губят, което прави по-добро осветление и осветяване на вашия басейн.

Надеждност

Както споменахме, светодиодите са надеждни, с продължителност много години. Въпреки че те могат да потъмнеят с течение на времето, обикновено години на работа, те са дълготрайни и надеждни дори при екстремни условия и стихии.

Свържете се с нас

Baseini.eu е компания за обслужване на басейни, която осигурява химическо обслужване и почистване на басейни на собствениците на басейни в цяла България. От 1952 г. екипът Baseini.eu помага на собствениците на басейни да поддържат и да се наслаждават на своите басейни. Обадете ни се или се свържете онлайн с нас още днес!