Имате ли нужда от нов покрив? 5 знака, които дават отговор ДА

1
114
Добави коментар
bekyarov
bekyarov

Изграждането на нов покрив е разход, пред който повечето собственици на жилища предпочитат да не се изправят.

И все пак покривът на дома ви е един от най-важните компоненти, който помага да защитите семейството и вещите си от природните стихиите. Как ще разберете, че вече не можете да отлагате подмяната на покрива си? Ето седем знака, на които трябва да обърнете внимание.

Накъдрени, напукани или липсващи керемиди

Неправилно оформена или липсваща керемида е предупредителен знак, че скоро може да се наложи подмяна на покрива ви.

Тъй като керемидите стареят и многократно са изложени на атмосферни влияния, те или ще се започнат да се извиват по краищата или в средата. Напуканатите керемиди обикновено се получава при многократно подлагане на силен вятър.

Едно добро решение при напуканите керемиди е, че те могат да бъдат заменени, ако са изолирани в определена зона. Но когато се показват случайно по покрива,на различни места всички те ще трябва да бъдат заменени.

Можете също така да се измъкнете, като замените липсващите керемиди и закърпите оголените зони на покрива си. Единствената забележка е, че по-новите може да не съвпадат напълно с оригиналните поради техните гранулирани цветове, които са се променили през годините. Ако несъответствието започне да ви притеснява, изборът на изцяло нов покрив ще подобри естетиката на дома ви.

Отронване

Повечето асфалтови керемиди са съставени от няколко слоя, покрити със защитно покритие от малки каменни гранули. Някои гранули се произвеждат с отблъскващи топлина и светлина свойства, които помагат да отстоят на вредните слънчеви лъчи .

Когато гранули започнат да падат, това означава, че керемидите остаряват и покривът ви скоро ще трябва да бъде заменен. Най-вероятно ще започнете да забелязвате отломки от керемиди в двора ви , когато го почиствате.

Покривът е стар

Идва момент, когато покривът е просто твърде стар, за да издържи повече излагане на климата. Според Националната асоциация на строителите на домове, асфалтовият покрив ще издържи около 20 години в зависимост от местоположението на дома и времето, на което е изложен.

Ако в дома ви има фиброциментен или дървен покрив, можете да очаквате около 30 години живор от него. Собствениците на жилища с шисти, керемиди и медни покриви могат да не сменят покрива си до 50 години, преди да се наложи цялостна подмяна.

Течове, ивици и щети от вода

Понякога не е нужно да гледате външната страна на дома си, за да разберете, че покривът ви се нуждае от подмяна. Течовете на вода и тъмни ивици по таваните и стените означават, че поне някои от керемидите на покрива ви са компрометирани.

В този случай може да поискате да се свържете с професионална фирма за покриви по-скоро, отколкото по-късно, за да проверят настоящият ви покрив и да ви дадат оценка за подмяна. Позволяването на водата да прониква във вашия дом през покрива ще продължи да създава вътрешни повреди и може да доведе до плесен и гниене.

Керемиди, покрит с водорасли или мъх

Този проблем може да е по-скоро повърхностен, но с течение на времето керемидите на покрива ви може да се покрият с водорасли или мъх. Това най-често се случва в райони, които получават много валежи.

И двете могат да бъдат премахнати с някои основни инструменти „направи си сам“. Можете да създадете 50-50 смес от вода и белина и да я напръскате върху засегнатите керемиди , за да „убиете“ водораслите.

Инсталирането на медни или цинкови покрития под редовете керемиди, затворени до върха на покрива, ще помогне да предотвратите завръщането на водораслите .

Ако мъхът е проблем, можете да опитате да го премахнете с помощта на четка за почистване с мек косъм, след като първо намокрите керемидата с вода. Опитайте се да работите внимателно и да избягвате остъргване или каквито и да било силни движения, за да запазите материала непокътнат.

Ако водораслите и мъхът са в мащабни количества и не сте готови да ги премахнете сам, може да помислите за инсталиране на нов покрив.

Нуждае ли се вашият дом от нов покрив?

Всички горепосочени знаци показват, че покривът ви може да е към края на живота си. Колкото по-дълго чакате да проверите покрива си, толкова по-вероятно е да нанесете щети на вътрешната структура на вашия дом и дори на жилищните ви помещения.

Не отлагайте, ако смятате, че имате нужда от изграждане на нов покрив. Тук, в Силвър Строй, ние сме щастливи да огледаме и предоставим безплатна оценка на собствениците на жилища в района на София и цялата страна, които се интересуват от изграждането на нов покрив. Свържете се с нас днес, за да научите повече!