Как да съчетаваме кожено яке през пролетта

1
147
Добави коментар
svetla58
svetla58

Kино, музикална и модна икона- да, това е коженото яке. То отдавна не принадлежи само на културата на мотористите, от която произхожда и откъдето идва името на байкерското яке, както е известен най-често срещаният силует. Произходът му датира от 1928 г. в малък магазин в Ню Йорк, Шот, където двама братя занаятчии изработват прототип на яке, за да предпазят мотоциклетистите от дъжд и вятър. От Марлон Брандо до Джеймс Дийн, много актьори се влюбват в него и го правят символ на бунтарското и смело отношение, точно като личностите на онези, които са го носели.

Не отнема много време коженото яке да се появи и на модния подиум: пионер е Ив Сен Лоран, който е първият, направил байкерско яке за висша мода като артистичен директор на Christian Dior. По това време този избор не бива  оценен и Сен Лоран го уволнняват. Днес обаче коженото яке и различните  му варианти са неразделна част от колекциите на висшата мода – Chanel, Versace, Celine, Saint Laurent, както и нововъзникващите и по-достъпни марки- всички те създават свои интерпретации на байкърското яке.

Тази пролет то се завръща в различни варианти: от кожен блейзър до класическото байкерско яке. Ако се чудите как да го съчетаете с вашият тоалет за модерна визия, продължавайте да четете.

Кожено яке + дънки

Любимата ни комбинация, проста, но същевременно стилна.

Кожено яке+ рокля

За по-бунтарска визия, съчетайте коженото яке с кубинки и рокля. Така хем запазвате частичка женственост, но същевременно поддържате бунтарката си визия.

Кожен блейзър + панталон

Съчетайте вашият кожен блейзър с официален панталон и високи обувки, а за през деня с дънки и маратонки.

Купи кожен блейзър Patrizia Pepe

Купи кожено яке Morigan

Купи кожено яке Michael Kors