Най-честите причини за подут корем

1
140
Добави коментар
svetla58
svetla58

С наближаването на топлите месеци ни се иска да имаме перфектно тяло, което да ни кара да се чувстваме уверени, но понякога не са достатъчни само тренировките. Много жени страдат от подут корем въпреки, че тренират и се грижат добре за тялото си. Това състояние може да е свързано с много високи нива на стрес, употреба на медикаменти или неправилно хранене. Каквато и да е причината, има няколко прости правила, които трябва да спазвате за да избегнете това неприятно състояние.

Вижте какви са 3 от най-често срещаните причини за подутият ви стомах

Не приемате пробиотици

Приемът на пробиотици спомага за доброто храносмилане и балансира лошите бактерии в храносмилателния тракт. Здравата чрвна флора определя теглото ви и вашето здраве, за това е важно да се грижите за нея. Храни и напитки богати на пробиотици са всички ферментирали храни като камбуча, кефир, кисело мляко и други.

Избягвайте приема на сурови плодове и зеленчуци след 14 часа

В следобедните часове суровите храни не се обработват достатъчно добре поради липсата на храносмилателни ензими. Това е причината да се предизвикат процеси на гниене и ферментация, които водят до подуване на корема. Най-добре приемайте плодове до обяд, а след това обработени храни.

Хроничен стрес

Ако сте подложени често на стрес, вашата чревно-еко система страда, а това съответно е причина за подутия ви стомах и още много други проблеми. Погрижете се да редуцирате напрежението в ежедневието си до максимум чрез медитации, йога, дихателни практики и разходки в природата.

И тъй като освен спортът и правилното хранене не са достатъчни, вижте кои продукти помагат за стягане и изгаряне на коремче и целулит.

Купи изглаждащ крем за целулит Shiseido 

Купи моделиращ крем за коремче, бедра и дупе Tolpa

Купи моделиращ крем за бедра и коремче Mesoslim

Купи лепенки за хълбуци и бедра Collistar