Благотворителен пролетен бал „Роди дете в България“ събра над 21 000 лв. в полза на двойки с репрoдуктивни проблеми

1
162
Добави коментар

С бляскаво събитие бе поставено официалното начало на второто издaние на националната кампания „Роди дете в България“, по време на което бяха дарени над 21 000 лв. в полза на двойки с репрoдуктивни проблеми. Пролетният бал под наслов „Роди дете в България“ събра над 100 гости в Grand hotel MILLENNIUM, обединени от каузата на фондация „Мечта за Дете“, „МамаЗона“ и „Супер БЕБЕ“.

Организаторите бяха подготвили богатата програма за вечерта, която стартира с химна „Мечта за дете“, изпълнен от вокално студио „Палави ноти“. Гостите се насладиха на прекрасно ревю на официални тоалети от българския моден бранд Kiara Fashion, а красивите модели дефилираха с неподражаемия блясък на бижута Goto Jewellery and Diamonds. Музикалните изпълнения на Deep Zone Project, Трио „Елеганс“, Боряна Баташова и Нуртен Ерсой, която пристигна от Анталия специално за събитието, приповдигнаха настроението на всички присъстващи.

Особено емоционална бе срещата на гостите със сбъднатите мечти за деца на фондацията, двойки, получили подкрепа и сдобили се с рожба, благодарение на подкрепата на „Мечта за Дете“. Всеки, който се включи в събитието остави частица от душата си, вярвайки в доброто и с присъствието си подкрепи усилията на организаторите да сбъднат повече мечти за собствена рожба.

На събитието присъстваха и две двойки с репродуктивни проблеми, които разказаха за личната им битка за осъществяване на най-съкровеното им желание и накараха присъстващите да се развълнуват и да се включат активно в търга с явно наддаване и в томболата с награди.

„Трогната съм безкрайно от добротата на хората, които се включиха в каузата и дават частица от себе си, за да променят човешки съдби. Благодаря от сърце на всички, които дариха от своето време, за да се включат в сбъдването на събитието, както и на гостите за грижата им към нуждаещите се“, сподели Ивелина Рускова, председател на фондация „Мечта за дете“.

Фондация „Мечта за дете“ подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.