Ремонт на покриви цена

1
134
Добави коментар

Колко струва ремонт на покриви е сред най-задаваните въпроси засягащи строителство, ремонти и поддръжка на сгради.

Затова в тази статия ще засегнем темата по-обширно, за да видите какви отговори може да получите и защо при даването на оферта за ремонт на покриви цената винаги е различна при различните фирми. 

Преди всичко обаче, най-важно е да се каже, че ремонтът на покрива трябва да се прави от професионалисти. Трябва много внимателно да подходите при избора на изпълнители на ремонта, защото каквато и цена да получите като оферта, това може да е подлъгващо за опита на майсторите. Дори е редно да се каже, че в експертните съвети за избор на строителна фирма, цената е чак на пето място.

Защо е така?

Защото да избереш ремонт на покрив на ниска цена или да избираш само на критерия цена е много рисковано. Евтините оферти от съмнителни изпълнители движат надолу пазара и всеки, който има режийни и застраховки, и е легитимен на пазара, трябва да установи ценообразуване, за да покрие такива разходи.

Тези, които работят на по-ниска цена, логично могат да свършат работата по-евтино. Но в дългосрочен план получавате това, за което плащате. Клиентите, които се съгласяват на цена като единствен критерий, в крайна сметка харчат повече пари за отстраняване на проблеми и много от тези проблеми биха били покрити с гаранция за изработка от утвърдена компания за ремонт на покриви.

И все пак, каква е цената, която ще платим за ремонта?

Всичко зависи от това какъв ремонт трябва да направите. Има много голяма разлика между изграждане на нов покрив или цялостен, и частичен ремонт. Новият покрив се прави при строителството на сградата. Стар покрив се ремонтира цялостно по-определени правила, а планов ремонт на покрив или частичен такъв се прави по план при възникнала повреда, или спешно ако повредата е такава, че да не може ремонтът да се отлага във времето.

Легитимните фирми с онлайн сайт предлагат различни ремонти на покриви на строго определени цени, които всеки клиент може да види на сайта. При много от услугите са оставени цени по договаряне, защото специфика предполага трудно определяне на цена в дадения случай. Цените на повечето услуги са на квадратен метър. В тях са включени трудът и материалите, възможни други ценообразувателни критерии. Има и ремонтни услуги за цена на брой. 

Разгледайте ценоразписа онлайн и сами ще придобиете знание, за всички ремонтни услуги върху покрива и по неговата конструкция. Ще видите цените, ще видите детайли и имената на различните ремонтни намеси. Ще видите и разликите между различните фирми и ще можете да си направите изводи за диапазона на цените на този пазар. Преди да достигнете до цената на ремонта, проучете повече за пазара на строителни ремонти.

Разберете детайли за фирмите изпълнители, за тяхното реноме. Разговаряйте с близки, с приятели, с колеги, дали те са ползвали услугите на дадени фирми; разговаряйте за цени, за качество на услугата. Така по-лесно ще си изградите база от знания, които ще ви помогнат да изберете ремонт на покрива на цена, която ще е изгодна за вас, но в смисъла на това, че ще ви донесе дълготрайни ползи.